Поради

Що з вами станеться, якщо регулярно пити цикорій

Що з вами станеться, якщо регулярно пити цикорій

Дієтологиня Ірина Риль розповіла про користь цикорію. За словами лікарки, регулярне вживання напою допомагає знизити рівень цукру в крові, а також поліпшити стан кишечника.

Що таке цикорій

Цикорій—рід багаторічних трав сімейства Айстрових. З подрібненого кореня цикорію варять напій, який на смак нагадує каву. Однак «квіткова» альтернатива не містить кофеїну — а значить, не впливає на сон.

В чому користь цикорію

Пити цикорій корисно з багатьох причин.

«Корисність цикорію безперечна. Він містить у достатній кількості вітаміни А, Е, В1, В2, В3, С, РР, а також калій і магній. У його складі є велика кількість інуліну, який дуже корисний для кишкової мікрофлори. Регулярне вживання напою може допомогти знизити цукор в крові і поліпшити обмін речовин», - розповідає Ірина Риль.

Дієтологиня також порадила використовувати листя та стебла рослини в салатах.

Кому не можна пити цикорій

При всій користі цикорію у напою є ряд протипоказань. З обережністю слід вживати напій людям з жовчнокам'яною хворобою, з гіпотонією, із захворюваннями вен, а також з алергією на цикорій.

За словами дієтологині, не варто вживати цикорій одночасно з антибіотиками, оскільки напій може знизити ефективність препарату.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, Поради, Лікарі
В тему