Поради

Чому сьогодні не можна приймати подарунки: прикмети на 9 листопада

Чому сьогодні не можна приймати подарунки: прикмети на 9 листопада

9 листопада вважається днем пам'яті Нестора Літописця. Це він написав найважливішу історію Русі «Повість временних літ». У цю дату не можна приймати подарунки та потрібно берегти очі.

Історія свята

Нестор Літописець народився у Києві. Ще в юнацькому віці він прийняв постриг до Києво-Печерського монастиря, де ніс послух літописця. Одним із головних його творів є «Повість временних літ». Усе своє життя він присвятив написанню книги, за що удостоївся честі стати святим.

Він помер 1114 року, передавши справу своїм наступникам. Після смерті був канонізований як преподобний Нестор Літописець, а також він входить до списку святих Римо-Католицької Церкви. Його мощі знаходяться у печерах Києво-Печерської лаври.

Що можна робити

Цей день вважався «обітним». Зранку потрібно дати собі обіцянку того, що ви виконаєте певну дію за день або поставте собі дедлайн на тиждень, день, місяць чи рік. Свою обітницю потрібно обов'язково виконати, і тоді вам буде щастити і буде високий дохід.

Серед заможних людей було прийнято давати великі обіцянки, наприклад, збудувати храм чи допомогти жебракам. Деякі люди також відмовлялися цього дня від певної їжі: м'яса, молока чи борошна.

Щоб у вашій оселі було щастя весь наступний рік, жебракам потрібно допомагати чи подавати милостиню. Щоб зберегти позитивну енергію, жінкам потрібно шити чи в'язати одяг.

Що не можна робити

Бережіть очі. Вважається, що у цей день орган зору перебуває в особливій небезпеці через активізацію злих духів. Не варто робити операції, займатися лікуванням і працювати з колючими-ріжучими предметами.

Цього дня варто відмовитись від подарунків, у тому числі й квітів. Якщо прийняти щось дар, то цей предмет може принести негативну енергетику і зруйнувати вашу кар'єру.

Найсуворішою забороною цього дня є порушення обітниці. Якщо ви не виконаєте свою обіцянку, то розгніваєте Нестора Літописця і він викреслить вас із історії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прикмети, подарунки, Поради
В тему

Останні матеріали