Поради

Чому треба класти стакан в каструлю, коли варите бульйон

Чому треба класти стакан в каструлю, коли варите бульйон

Як багато ви знаєте незвичайних хитрощів, які допомагають у побуті? Існує старовинний спосіб приготування бульйону з використанням стакана, який робить страву особливо смачною.

Про метод варіння бульйону зі склянкою в мережі пише багато хто. В основному рецепт переходить до них від старшого покоління. Про це на своєму каналі розповів і користувач Андрій.

«Я був у гостях у бабусі і звернув увагу на ніжну, смачну і соковиту дичину, яку вона готувала. Дичина в моєму приготуванні ніколи такою м'якою не виходила. На що вона відповіла — «Завтра готуватиму, покажу!»

Наступного ранку вона підготувала тушку, поклала її в каструлю, залила водою і… як головний «інгредієнт» додала склянку! При закипанні скляна ємність почала барабанити про каструлі. Господиня, почувши цей звук, зняла піну і зменшила вогонь. Склянка перестала деренчати».

Виявилося, що м'ясо і птиця не повинні виварюватися в кип'ятці під час приготування. Вони будуть набагато смачніші, якщо довго томитися в бульйоні. У такому помірному температурному режимі м'ясо стане м'яким і соковитим.

Якщо температура буде занадто високою, то м'ясо стане сухим, бульйон теж буде не таким смачним. Склянка, у свою чергу, виконує функцію сигналізації, яка спрацьовує при певній температурі.

При закипанні вона починає деренчати і вказувати на те, що м'ясо почало кип'ятитися. У цей момент необхідно зменшити вогонь. Секрет зі склянкою був відомий ще в часи, коли готували на відкритому вогні. Жар було важко регулювати, тому в якості датчика використовували скляний предмет.

Професійні кухарі теж готують бульйон при певній температурі, але для її вимірювання у них є спеціальні прилади.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кухня, рецепти, Поради
В тему