Поради

Як доглядають за собою космонавти в космосі

Як доглядають за собою космонавти в космосі

На Міжнародній космічній станції (МКС) зовсім не забувають про гігієну і догляд за собою. А перед польотом космонавти навіть збирають цілу косметичку.

Ось як вони доглядають за собою в космосі.

Ні для кого не секрет, що космонавтам доводиться кілька місяців обходитися без душу, оскільки вода на МКС використовується тільки для пиття. Так, замість душа космонавти використовують вологі і сухі серветки і рушники. Вони стерильні і просякнуті невеликою кількістю антисептика, який добре очищає шкіру в умовах відсутності води. А для очищення шкіри голови космонавти використовують спеціальний рідкий засіб, який не піниться і збагачений біологічно активними добавками.

Також в косметичці учасника польоту в космос є зубна щітка і зубна паста, дезодоранти (тільки стики), ножиці для стрижки нігтів і пилочка, гребінець, небитке дзеркало, ватяні палички. Деякі ще беруть з собою креми для шкіри обличчя і рук, крем для гоління, верстат і гігієнічну помаду.

Варто відзначити, що всі засоби, які космонавти беруть із собою, повинні бути перевіреними на собі, не викликати алергію і подразнення, а також мати нейтральні аромати, щоб нікого не дратувати в невеликому замкнутому просторі МКС.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: космос, косметика, цікаво знати
В тему