Поради

Як споживати картоплю і макарони з користю для організму

Як споживати картоплю і макарони з користю для організму

У раціоні практично кожної української сім'ї є картопля і макарони. Докторка медичних наук, лікарка-дієтологиня Маргарита Корольова пояснила, що ці продукти можуть бути корисні для організму, головне - правильно вибирати і готувати їх.

Так, у складі картоплі велика кількість вуглеводів і мінеральних речовин, молода бульба також містить клітковину, в ній мало крохмалю і багато вітаміну С. Людям, які схильні до набору ваги, варто вживати картоплю 1-2 рази в тиждень.

«Їсти її всім слід тільки в поєднанні з овочевими гарнірами і салатами, а не з м'ясом, рибою або птицею. Тоді ми зможемо отримати всю гаму корисних речовин», - пояснила Корольова.

Що стосується макаронів - ступінь користі визначається складом, яка сировина використовується для їх приготування, пояснює фахівчиня. Якщо макарони зроблені з цільнозерновго борошна, шкоди для організму від них не буде. Такі макарони можна додавати в раціон 2-3 рази в тиждень з овочевими гарнірами і зеленню.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харчування, продукти, Здоров'я
В тему