29 Січня 2019
Новини

Як змінити нездорове харчування на правильне: поради дієтолога

Як змінити нездорове харчування на правильне: поради дієтолога

В Україні кожен третій помирає від нездорового харчування.
Такі результати днями оприлюднили німецькі дослідники з Йенського університету імені Шиллера, – пише Сьогодні.
Крім того, до рейтингу підвищеної смертності потрапили майже всі країни пострадянського простору. Вітчизняні медики кажуть: ситуацію можна змінити. Що ж для цього потрібно?
Дієтолог і гастроентеролог Галина Незговорова насамперед радить відмовитися від смажених продуктів і розігрітих на сковороді страв.
«При смаженні, особливо на рослинній олії, утворюється велика кількість шкідливих речовин. Найнебезпечніші з них – це канцерогени, які сприяють онкопроцесу», – говорить Галина Незговорова.
Крім онкології, неправильне харчування призводить до серцево-судинних захворювань.
«До раціону слід включати якомога більше знежирених м'ясних продуктів, молочних продуктів. Дуже корисним для здоров'я судин є вживання фруктів і овочів. Рекомендується вживати від 3-5 порцій овочів на день. Корисні також різноманітні горіхи та насіння», – рекомендує дієтолог Олекса Лапшин.
Їсти ж потрібно не менше 2-3 разів на день. Міняти раціон харчування лікарі радять поступово. Наприклад, замість солодощів – мармеладу, тортів або цукерок – радять вибирати фрукти.

Читайте також: Як харчуватися у новому році, щоб не шкодити здоров’ю – Супрун

 

Як харчуватися у новому році, щоб не шкодити здоров’ю – Супрун

Джерело: https://news.t1.ua/ukraina/20922-yak-kharchuvatysya-u-novomu-rotsi-shchob-ne-shkodyty-zdorovyu-suprun.html Новини T1

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна
В тему