Поради

Що не можна готувати в мультиварці: список продуктів

Що не можна готувати в мультиварці: список продуктів

Незамінна річ на кухні, яка звільняє час і руки, - це, звичайно ж, мультиварка. Але при всій універсальності цей дивогаджет підходить не для всіх продуктів.

Пояснюємо, що краще не готувати в мультиварці.

Морепродукти

Кальмари, креветки, мідії та інші дари моря не можна піддавати тривалій тепловій обробці. Як правило, їх кидають у підсолену киплячу воду і майже відразу знімають з вогню. Якщо перетримати, то ніжний кальмар ризикує перетворитися в грубу гумову підошву. Тому для приготування морепродуктів простіше використовувати звичайну каструлю.

Рис

Здавалося б, що тут складного? Але у всьому є свої нюанси. Приготувати ідеальний розсипчастий рис не завжди виходить навіть у тих, хто чудово вміє готувати, а так хочеться якоїсь стабільності. Якщо рис варити занадто довго, він може склеїтися, тому звичайний рис не підійде для мультиварки, краще взяти пропарений.

Макарони

Наприклад, спагетті в мультиварку просто не помістяться, а ламати, втім, як і промивати, - доля не надто освічених. В мультиварці будь-які макарони, швидше за все, розваряться і стануть липкими. Щоб приготувати ті самі макарони al dente, по-перше, варто вибирати макаронні вироби з твердих сортів пшениці, а по-друге, для варіння візьміть звичайну каструлю. Як тільки вода закипить, додайте трохи солі і оливкової олії, потім покладіть макарони, спагетті при цьому ламати не потрібно, просто почекайте трохи і через хвилину-другу їх можна буде легко укласти в каструлю повністю. Ще один секрет - зняти каструлю з вогню і злити воду за одну хвилину до повної готовності. Час приготування зазвичай вказано на упаковці.

Бекон

Підсмажений бекон - прекрасна ідея для недільного сніданку. Але найкраще його готувати на звичайній сковороді, в мультиварці не вийде хрустка скоринка, заради якої хочеться прокидатися у власний вихідний і зв'язуватися з приготуванням сніданку.

Алкоголь

Принцип роботи мультиварки полягає в повільному нагріванні. Якщо в рецепті присутній будь-який напій, що містить спирт, чи то вино, чи коньяк, чи лікер, то для мультиварки він не підійде. А все тому, що спирти повинні випаровуватися при високій температурі і досить швидко. Тоді смак вийде саме таким, яким і був задуманий. В мультиварці ж вийде щось інше.

Каша на молоці

Якщо в мультиварці немає спеціального режиму для приготування каші на молоці, то не варто ризикувати власною кухнею. Молоко дуже любить збігати при закипанні, тому краще витратити час і приготувати молочну кашу в каструльці, причому важливо вчасно зменшити вогонь і постійно помішувати.

Заморожені продукти

Заморожені овочеві суміші дуже виручають, коли потрібно терміново приготувати гарнір, але все-таки не настільки, щоб просто закинути їх в мультиварку і забути. При приготуванні виділяється багато води, яка повинна швидко випаровуватися, інакше замість овочів вийде каша. В цьому випадку краще скористатися сковородою. А крім того, заморожені продукти знижують загальну температуру приготування, тому так складно передбачити, який же смак може вийти на виході.

Куряча грудка

Здавалося б, що може бути складніше курячої грудки? На перший погляд, нічого. Але у всьому є свої нюанси. Соковита куряча грудка моментально готується на сковороді-гриль, а ось мультиварка дає менш передбачуваний результат - ніжне м'ясо може виявитися пересушеним.

Зелені овочі

Шпинат, брокколі, спаржа, брюссельська капуста - все це дуже корисно і може бути неймовірно смачним при правильному приготуванні. Але для мультиварки ці овочі не підходять, оскільки готуються дуже швидко. Краще за все зелені овочі виходять на пару.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кухня, продукти, Поради
В тему