Поради

Чому у вас випирає живіт: ТОП-5 причин

Чому у вас випирає живіт: ТОП-5 причин

Багатьом жінкам випираючий живіт доставляє масу незручностей. Це не тільки псує зовнішній вигляд, але і може значно знижувати самооцінку через те, що тіло далеке від ідеалу з обкладинок журналів. Багато жінок з випираючим животом комплексують через це і вважають себе товстими, але насправді це не так.

Існує маса причин, через які у вас може випирати живіт. Ви можете бути дійсно худі або володіти нормальною статурою, але все одно будете дивитися на свій випираючий живіт. Якщо це вас турбує, спробуйте усунути інші причини.

Затримка води в організмі

Не завжди велика вага і відсутність преса є наслідком жирових відкладень. Це може відбуватися через те, що у вашому організмі накопичується рідина. Це відбувається з абсолютно різних причин: стрес, нестача сну, повільний обмін речовин, затримка солей в організмі. Це можна перераховувати до безкінечності.

Якщо вас мучать набряки, то і випираючий живіт може бути наслідком цього. Зверніться до лікаря для вирішення цієї проблеми, і ні в якому разі не користуйтеся народними або косметичними засобами до консультації фахівця. Багато жінок вдаються до діуретиків, вони дійсно допомагають позбутися від води в організмі, але коли вони припиняють це пити, вода накопичується знову з новими силами.

Кортизол

Гормон кортизол починає активно вироблятися під час стресу, який відчуває організм. Це може бути пов'язано з чим завгодно, починаючи від далекого перельоту і закінчуючи недосипом. Багато дієтологів і вчених сходяться на думці, що через вироблення кортизолу в організмі у деяких людей накопичується жир в районі живота. Тобто він не розподіляється по тілу, як це прийнято при нормальному стані організму.

Варто відзначити, що існує оптимальна частка жиру, тому при виробленні кортизолу навіть якщо ви почнете постійно тренуватися і голодувати, у вас живіт не зникне. Навпаки, стрес організму тільки збільшиться, і після голодування він знову почне накопичувати жир в районі живота. Його також багато хто називає «надувний круг», оскільки він також може накопичуватися у великих кількостях з боків.

Викривлення хребта

Існує кілька типів викривлення хребта, які можуть стати причиною випираючого живота. Йдеться про лордоз і кіфоз. Звичайний сколіоз не впливає на будову і комплекцію вашого тіла. При неправильній поставі також опускаються сідниці, груди починають «обвисати», плечі стають округлими і сутулими.

Насправді викривлення хребта впливає не тільки на фігуру, але і на здоров'я в цілому, тому, якщо ви страждаєте від викривлення, обов'язково зверніться до лікаря. Він поставить вам точний діагноз і допоможе відновити поставу.

Проблеми з кишечником

Якщо у вас нерегулярний стул, постійні запори і підвищене газоутворення, то напевно у вас є деякі проблеми з кишечником. Вони можуть виникнути навіть у прихильників здорового харчування. Таке може з'явитися у тих, хто вживає, наприклад, багато протеїну.

Також спробуйте скоротити кількість їжі, багатої на клітковину. Цей нутрієнт необхідний для здорового харчування, але відмовтеся від бобових, капусти та цибулі.

Ще одним тривожним «дзвіночком» може бути непереносимість лактози, глютену або фруктози. Це сприяє підвищеному газоутворенню.

Слабкі м'язи тазового дна

М'язи в цій області підтримують тазові органи. Вони працюють, коли людина намагається зупинити необхідність випорожнитися.

Слабкість м'язів тазового дна визначається тим, як ви можете відчувати їх і їхні скорочення. Спробуйте напружити їх в спокійному стані. Якщо у вас це не виходить, значить вони недостатньо сильні.

Для зміцнення м'язів тазового дна є спеціальні вправи Кегеля. Однак якщо у вас є проблеми з сечовипусканням, то це варто відкласти до з'ясування точного діагнозу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: жінки, Поради, Здоров'я
В тему