Поради

Хочете плоский живіт? Займайтеся фізкультурою!

Хочете плоский живіт? Займайтеся фізкультурою!
Кожна жінка мріє про струнку талію і плоский живіт. Але для того, щоб м'язи живота стали підтягнутими і красивими, доведеться займатися наполегливо і регулярно. 
 
Розминка
Будь-яке тренування буде більш ефективним, якщо перед початком основної частини ви трохи розімнетеся. Якщо займаєтеся на вулиці, то можна пробігти декілька кіл, щоб розігріти і підготувати м'язи до подальших навантажень. У домашніх умовах можна пострибати 5-10 хвилин на скакалці. Ще одна маленька хитрість допоможе вам швидше схуднути в області талії: для занять використовуйте спортивний комбінезон зі спеціальними утеплювачами в проблемних місцях. Якщо такого комбінезона у вас немає, то замість нього можна використовувати харчову плівку. Обмотайте живіт такою плівкою і надягніть свою звичайну спортивну форму. З таким нескладним пристосуванням ви будете інтенсивніше пітніти в проблемних місцях і як наслідок – швидше худнути. 
 
Вправи для верхнього преса
Вправи для верхнього преса даються набагато легше, ніж для нижнього. Вихідне положення – лежачи на килимку, руки за головою, ноги зігнуті в колінах. Потрібно зробити 20-30 підйомів тулуба вгору в швидкому темпі. Піднімати потрібно тільки лопатки, поперек щільно притиснути до підлоги. Намагайтеся не зводити при цьому лікті. На останньому підйомі затримайтеся у верхній точці і зробіть ще 20 маленьких погойдувань. 
Після кожної вправи потрібно давати пресу відпочити. Наприклад, можна гарненько потягнутися вгору, лежачи на спині: руки тягнуться вгору над головою, а носочки – на себе. Ще один спосіб – зігнуті в колінах ноги опустити направо, а руки витягнути наліво, потім поміняти руки і ноги місцями. 
Ще одна вправа для того, щоб зробити живіт плоским, діє комплексно на всі м'язи преса. Вихідне положення – сидячи на килимку, спина відхилена трохи назад, руки витягнуті вперед, ноги підняті на 20-30 см від підлоги. Для початку спробуйте просто втриматися в такому положенні. Якщо у вас вийшло втриматися, то можна приступати до виконання самої вправи. Підніміть ноги над підлогою так високо, як зможете і відкиньте спину назад, руки при цьому витягнуті вперед. Опускайте праву ногу до підлоги і піднімайте до рівня лівої ноги, тільки не торкайтеся підлоги. Робити це потрібно досить швидко. Зробіть 16 таких підйомів правою ногою і стільки ж лівою. Потім 16 разів двома ногами одночасно. Після цього робимо ногами ножиці, теж 16 разів і поперемінно опускаємо то праву, то ліву ногу. І це один підхід. Після невеликої перерви повторіть все те ж саме, але вже по 8 разів. Якщо відразу у вас не виходить виконати два підходи, зробіть вправу стільки разів, скільки зможете. Нехай м'язи поступово звикають. З кожним днем збільшуйте навантаження. Вправа допомагає зробити м'язи сильними, витривалими і красивими. 
 
Вправи для нижньої частини преса
Від зайвого жиру в цій області живота позбутися найскладніше, бо саме тут генетично накопичується найбільше жиру. До того ж, м'язи черевного преса мають більшу стійкість до втоми, тому, щоб домогтися результату, на нижній прес потрібно робити більшу кількість повторень, постійно збільшувати навантаження. 
 
Вправи на косі м'язи живота 
Ця вправа допомагає зменшити об’єми талії і прибрати небажані висячі «вушка» з боків. Вихідне положення – лежачи на килимку, ноги зігнуті в колінах і максимально підтягнуті до сідниць. Піднімаємося тулубом вгору, при цьому правою рукою намагаємося торкнутися правої ноги, опускаємося у вихідне положення, потім тягнемося лівою рукою до лівої. Робимо так 30 разів і відпочиваємо, потім повторюємо вправу. 
Пам'ятайте, що вправи для преса найкраще робити на голодний шлунок – зранку після сну або ж через 2-2,5 години після їжі. Ну і, звичайно ж, не варто забувати про здорове харчування і активний спосіб життя. Тоді не тільки ваш животик, але і все тіло в цілому буде у відмінній фізичній формі. 
 
 
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Ідеальне тіло
В тему