Поради

Спортивний тренажер – крок до гарної фігури

Спортивний тренажер – крок до гарної фігури

Хочете мати спортивну фігуру, але немає часу на зал? Рішенням проблеми стануть домашні тренажери.

 

Домашні спортивні тренажери

 

Перш ніж зайнятися придбанням спортивного тренажеру для дому, подумайте, чи зможете ви займатися на ньому хоча б два-три рази в тиждень? Якщо є сумніви, то купувати його не варто. Жінкам продавці спортивного обладнання радять купувати кардіотренажери. Вони дозводляють позбутися від лишніх запасів підшкірного жиру та підтягнути найбільш ослаблені м’язи. Зазвичай, вдома є місце лише для одного тренажера. В цьому випадку переваги такого тренажера очевидні: з його допомогою можна і оздоровитися, і підтримувати м’язи в тонусі. А далі, увійшовши у смак тренувань, купити лавку для преса, турнік, гантелі або еспандер і т.д.

 

Як втрачають вагу на спортивних тренажерах

 

Перед початком занять обов’язково проконсультуйтесь з професійним тренером. Систему спалювання зайвої ваги потрібно підбирати індивідуально. Головне – це частота скорочення серця (ЧСС), тобто пульс. При одних показниках пульсу відбувається укріплення та ріст м’язів, при інших - спалюється жир. Щоб дізнатися свою максимальну частоту пульсу (МЧП), потрібно від 220 відняти свій вік. Пульс, з яким потрібно займатися, залежить від рівня підготовки. Прийнято вважати, що на початковому рівні пульс під час занять повинен бути 60-65% від МЧП, на середньому -- 65-70%, на більш високому рівні – 70-75%. Хороші спортсмени доходять  до 85%. Як правило, спалювання жиру відбувається при пульсі, що складає від 60 до 70% від МЧП, ріст та укріплення м’язів – при 70-80% від МЧП

Важливі деталі:

1. Займатися на тренажерах можна навіть вагітним, пропустивши лише перші два місяці вагітності.

2. Досягти реальних результатів можна не раніше, ніж через два-три місяці, практикуючи комплексний підхід: заняття на кардіотренажерах, заняття на силовому устаткуванні, спеціальна дієта. Займатися варто два-три рази в тиждень по півтори години.

3. Якщо ви хочете позбутися ваги, об’єм їжі з початком тренувань варто зменшити. І трішки збільшити за рахунок продуктів, які містять багато білків, якщо ви хочете наростити м’язи.

4. Ідеальний варіант – заняття з персональним тренером, який буде контролювати ваші навантаження, складе та відкоректує для вас персональну програму, буде слідкувати за виконанням вправ, наприклад, за правильною осанкою, диханням.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, спорт
В тему