Поради

Вся правда про лікувальне голодування

Вся правда про лікувальне голодування

Почати голодування звичайно важко. Важко перебороти в собі звичку їсти і постійно перекушувати напротязі дня. Якщо ви знаходитеся вдома, підвищений апетит може бути спровокованим звичайною лінню.

 

Починаючи практикувати голодування, спочатку добу (наприклад, від сніданку до сніданку, можна навіть від вечері до вечері, якщо ви вечеряєте не дуже пізно), потім півтори доби на тиждень, ви наблизитеся до своїх ідеальних пропорцій, скинете лишню вагу. Втрачені кілограми будуть виключно шлаками та токсинами, які накопичуються в жировій тканині. Сміття в клітинах – основна причина старіння організму, оскільки гормони  виробляються нашими ж залозами внутрішньої секреції, і від того, наскільки вони забезпечені необхідними речовинами, і від того, чи вони звільнені від бруду, залежить їх працездатність.

Через декілька місяців після початку голодування ви відчуєте легкість в суглобах, легкість в тілі і думках, вам менше часу знадобиться на сон, ваше тіло звикне до фізичної активності і буде потребувати подальшого розвитку.

Якщо ви вирішили все-таки очистити своє тіло, варто звернути увагу на деякі правила успішного глодування:

 

1. До голодування потрібно готуватися!

Якщо можете ізолюватися від всіх, зробіть це. Неможна в цей день відчувати душевний дискомфорт.

 

2. Правилний вхід та вихід з голодування важливіший, ніж сам голод.

Тривалість входу і виходу відповідає самому періоду голодування. Наприклад: доба – вхід, доба – голод, доба – вихід. Під час входу та виходу повністю виключаються тваринні жири та тваринний білок. Якщо ви націлені голодувати більше доби, то за день-два до цього потрібно виключити з раціону навіть горіхи та зернові, їсти овочі та фрукти, в день безпосередньо перед голодом пити трав’яний чай та свіжі соки.

 

3. Не можна замахуватися відразу на тривалий термін.

Все повинно бути поступовим. Виробіть для себе схему оптимального збільшення терміну і слідуйте їй. Регулярність відіграє дуже важливу роль.

 

4. Під час голодування ви можете пити лише воду.

Ніяких фруктів (це фруктова дієта), соків (це сокова дієта), чаїв (це чайна). Лише вода. При бажанні ви можете додавати у воду половинку чайної ложки меду або ложку лимонного соку. І більше нічого.

 

5. Голодування може бути звичайним (з водою) та сухим (без води).

При сухому голодуванні один день прирівнюється до до трьох днів звичайного. Краще почати з звичайного голодування.

 

6. Під час голодування по мірі можливості будьте активними.

По можливості більше рухайтеся і знаходьтеся на свіжому повітрі. А якщо відчуваєте слабкість, і не хочеться виходити з дому, то регулярно провітрюйте помешкання.

 

7. Вихід з голодування потрібно відзначити трав’яним чаєм з медом .

Найкраще для цього підійде ромашка та чебрець, або свіжий морквяний сік, а першою стравою, котру ви з’їсте може стати салат з тертої моркви, дрібно порізаної капусти та свіжої зелені без заправки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему