Поради

Біологічно активні добавки(БАД) – міф та реальність

Біологічно активні добавки(БАД) – міф та реальність

Зазначимо відразу, що  БАДи – не ліки. БАДи дійсно нічого не лікують. Зате вони заповнюють нестачу в організмі тих цінних речовин, без яких людина і піддається хворобам. На відміну від звичайних пігулок та іншої хімії, вони боряться не з наслідком, а з причиною. І саме тому в багатьох випадках застосування БАДів є набагато ефективнішим від інших лікарських засобів.

БАДи – не панацея. Якщо хвороба вже запущена і руйнівні пролеси в організми стали невідворотними, то БАДи тут будуть швидше за все малоефективними. Їх просто пізно приймати. Порушення обміну речовин не дозволить швидко накопичити в організмі необхідний об’єм віта-нутрієнтів. Людину, яка стикнулася з інфарктом, наприклад, добавками, звичайно, на ноги не поставиш. І зуби, що випали, від цих домішок вже не виростуть. Але на середніх стадіях хвороби з допомогою БАДів цілком можна добсягти значного покращення здоров’я. Інсулінозалежні, почавши приймати вітамінно-мінеральні домішки, переходили з уколів на таблетки, тим самим значно покращуючи свої шанси на більш довге життя та позбуваючись від страшних мук.

Хвороби, викликані дефіцитом нутрієнтів, складають приблизно 75-80 відсотків від всіх відомих недугів. Це стверджують вчені США, Японії і інших найбільш розвинених країн світу, де давно вивчають проблему дефіциту вітамінв та мінералів в харчуванні сучасної людини. Деякі вчені вважають, що забезпечення людини точно збалансованим за нутрієнтами раціоном харчування  продовжить їй життя на необмежено довгий термін. Перевірити це поки що не можна, адже корисні домішки почали випускати всього близько 30 років тому. Але дослідники переконані, що через півстоліття людей старших від 100 років на планеті стане набагато більше, оскільки віта-нутрієнти, які приймалися б з молодого віку, продовшили б життя людини як мінімум на 30 років.

І останнє – мало кому відомо, які саме нутрієнти і в якій саме кількості потрібні організму людині. А потім навіть ті, хто зрозумів необхідність поповнення ними свого раціону, нерідко обирають синтетичні вітаміни. А ті є просто неефективними. Реальну користь, швидкий та хороший результат приносять рослинні концентрати, виготовлені за самими сучасними технологіями.    

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему