Поради

Точковий масаж та голковколювання

Точковий масаж та голковколювання

Китайська медицина має свою велику древню історію. Основа китайської філософії – повна гармонія між людиною та природою. Коли гармонія порушується, виникають певні хвороби, інколи доволі небезпечні. Таким чином, завдання медицини не лікувати дану хворобу, а повернути організм до стійкої рівноваги, тоді зникне і хвороба, і причина її виникнення.

 

Існує декілька напрямків в китайській медицині. Найбільш поширеними є масаж та голковколювання. Масаж ми і самі часто застосовуємо в повсякденному житті, тим не менше, не завжди маємо уявлення про правила його здійснення і можливих причинах неправильного застосування масажних процедур.

Спортивний, гігієнічний, профілактичний, сегментарний, апаратний – це все різновиди масажу. Самі назви дають уявлення про напрямок масажу. Кожен з них має свої прийоми.

Крім того, всі види відрізняються силою впливу на шкірні покриви та внутрішні органи. В той же час часто люди, що не є професіоналами в даній сфері, що не пройшли кваліфікованої підготовки, з добрих намірів пропонують зробити масаж тій людині, в якої болить голова, спина або защемило нерв. Варто знати, що, не маючи поняття про елементарні правила проведення масажних процедур, такій людині можна завдати більше шкоди, аніж користі. Справа втому, що джерело болю, як правило, розташоване не в тому місці, де локалізується сам біль. Отож, не завжди потрібно масувати скроні  при головних болях.

Китайська медицина підходить до вирішення даної проблеми абсолютно іншим шляхом. Її методи: точковий масаж та голковколювання- передбачають  володіння досконалими знаннями анатомії та розміщенням різних точок на тілі людини. Окрім того, певні точки у різних людей розміщені також по-різному. Складність вивчення будови людського тіла ускладнюється тим, що точки можуть знаходитися як на поверхні покриву шкіри, так і глибоко в м’язових структурах.

Точковий масаж та голковколювання передбачає вплив на точки, які безпосередньо впливають на роботу органів та систем органів. Китайська медицина говорить про те, що в тілі людини знаходиться безліч каналів,  по яких протікає енергія. Коли закупорюється якийсь канал, то енергія перестає рухатися, вона застоюється, таким чином, в організмі зникає це джерело, що і викликає появу різноманітних хвороб. Завдання точкового масажу та голковколювання, - шляхом впливу на різні точки тіла людини, відкрити ці канали, відновивши рух енергії по всьому організму.

Здавалось би все просто, але це лише на перший погляд. Насправді, щоб повністю вивчити акупунктуру і досконало оволодіти методами лікування точковим масажем та голковколюванням потрібно декілька років ціленаправленої підготовки. Адже організм людини - складна система. Окрім того, необхідно знати не лише місце розміщення точок, цього зовсім недостатньо. Деякі точки, можуть впливати на хворі органи, які безпосередньо не знаходяться близько біля самих органів. Також сила та час впливу на конктретні точки і при різних захворюваннях будуть відрізнятися.

Але, не дивлячись ні на що, точковий масаж та голковколювання – дуже перспективні методи лікування, які швидко розповсюджуються по всьому світу. Вже є хороші європейські спеціалісти та лікарі, які досконало оволоділи даними методами лікування і відмовилися від традиційних і менш ефективних методів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування
В тему