Ці іноземні закуски із баклажанів приємно здивують ваших гостей: рецепти
В Україні баклажани заслужили погану славу, господині постійно скаржаться на надлишок баклажанів на дачі і намагаються від них позбавитися.
Ділимося рецептами трьох іноземних страв з баклажана.
Бабагануш
Бабагануш вважається стравою ізраїльської кухні. Це закуска, що складається з пюре із готових баклажанів, змішаного з приправами. Баклажани попередньо цілком запікаються або смажаться на вогні, і таким чином м'якоть стає м'якою і набуває запах гриля.
Потім їх можна змішати в блендері або сковорідці з часником, ароматними травами, оливковою олією, сиром, деякі господині додають вершки. Баклажани набувають вигляду тягучою намазки і швидко з'їдаються гостями.
Азіатські баклажани
Для початку необхідно порізати баклажани на прямокутні брусочки. Нашаткувати перець чилі, імбир і часник, а потім підсмажити їх на сковороді. Коли інгредієнти віддадуть запах, можна добавляти баклажани.
Їх необхідно заздалегідь обваляти в крохмалі, оскільки при смаженні вони знайдуть хрустку скоринку. Далі в ємність додаємо трохи соєвого соусу, меду і свіжомолотого перцю. І ось кисло-солодкі баклажани готові! При подачі їх можна прикрасити кінзою і кедровими горішками.
Баклажани «Пармеджано»
Це полегшений рецепт лазаньї для тих, хто боїться набрати зайву вагу. Cитна італійська страва родом із Сицилії. Готують її і як закуску, і як основне блюдо. Досить нарізати баклажани кружечками, залити їх томатним соусом з ароматом базиліка.
Соус марінара готується просто: необхідно підсмажити цибулю, часник і спеції, додати рожеві томати, базилік і ложку томатної пасти, потім трохи води. Коли соус буде додано, викладаємо зверху моцарелу – і в піч. По готовності прикрасити страву пармезаном і додати свіжий базилік.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.