Поради

Лікарі назвали «дуже класну» страву для спеки

Лікарі назвали «дуже класну» страву для спеки

Спекотна погода – не час для жирної смаженої їжі, від неї краще відмовитися.

Про це заявила дієтологиня і лікарка-гастроентерологиня Нурія Діанова.

За її словами, в такі дні можна сміливо влаштовувати розвантажувальні дні, а «дуже класною» стравою стане «правильний варіант окрошки».

«Заходитиме хороший, правильний варіант окрошки, якщо ковбасу замінити будь-яким відвареним м'ясом, яке вам подобається. Дуже класна річ. Або додавати горіхи. Зараз можна взяти і на кілька днів спеки просто відмовитися від тваринного білка. Це буде дуже корисно. Погано не буде. У нас є в організмі його мінімальний умовний запас на добу. Це буде носити оздоровчий ефект», - зазначила експерт.

Діанова додала, що на обід можна приготувати салати з горіхами, насінням, заправлені олією, або з сирами, наприклад з моцарелою, рікоттою.

«Грецький салат не надто. Він солонуватий все-таки для спеки. Від нього ще більше пити захочеться і, відповідно, потіти будеш. А ввечері можна додавати, апетит-то прийде все одно, я б порадила додавати рибу. Вона що шматком, що котлетною масою засвоюється легко, легше, ніж м'ясо. А ось кускове м'ясо, курка важча для ферментних систем організму», - вважає дієтологиня.

Запаси вуглеводів заповнять «пара адекватних, хороших хлібців», резюмувала співрозмовниця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спека, їжа, Лікарі, страви, харчування, Здоров'я
В тему