Поради

Яблука чи кефір: доступно пояснюємо небезпеку монодієт

Яблука чи кефір: доступно пояснюємо небезпеку монодієт

У мережі можна знайти багато планів монодієт, які обіцяють швидку втрату ваги. Протягом декількох днів або тижнів необхідно їсти тільки один продукт, зазвичай низькокалорійний: яблука, гречка, кефір.

Розповідаємо, в чому небезпека такого підходу.

Погіршення стану волосся і нігтів

При одноманітному харчуванні в організм не надходить достатньо вітамінів і мінералів. Дефіцит, особливо різкий, позначається на стані нігтів, волосся та шкіри.

Зв'язок з розладами харчової поведінки

Зазвичай дівчата сідають на дієту після великого застілля, де було багато «забороненої» їжі. Жорсткі обмеження ведуть до зриву, почуття провини і бажання «відпрацювати» набрані кілограми. Такий патерн поведінки свідчить про розвиток розладів харчової поведінки. Без належного лікування і розуміння, як працює організм, зловживання монодієтами можуть привести до булімії і компульсивного переїдання.

Нестача енергії

Монодієти на білкових продуктах - кефірі, курці, вершках - НЕ забезпечують організм достатньою кількістю вуглеводів. Таким чином енергія йде на спад, з'являється дратівливість і апатичність.

Високий рівень цукру

Монодієти на фруктах і деяких овочах таять іншу небезпеку - підвищення рівня цукру. Це може привести до млявості і апатичності у здорових людей, а у людей з предіабетом і діабетом - до погіршення стану.

Погіршення репродуктивного здоров'я

Для підтримки репродуктивного здоров'я необхідно харчуватися ситно і різноманітно. У жінок, які зловживають монодієтами, порушується менструальний цикл, місячні стають більш болючими.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Харчування і дієти, схуднення, Поради, Здоров'я
В тему