Поради

Чи варто дитині купувати поні?

Чи варто дитині купувати поні?

Майже у кожного жителя країни в дитячому альбомі знайдеться фотографія, де він в зоопарку сидить на поні та уважно дивиться в об’єктив. Зазвичай, після таких заходів всі діти цікавилися: а чи можна купити такого коника і поселити у себе в квартирі?

 

Тепер купівля поні з мрії перетворилася на реальність. І в голові потенційного покупця виникають питання, які важко вирішити. А чи справді поні підходять дітям? Начебто, говорять, вони кусаються та брикаються. Куди помістити тварину, невже доведеться будувати ще і конюшню. І головне – як правильно вибрати поні, щоб потім, розчарувавшись в тваринному світі, зі злості не розірвати на шматки дитяче фото.

 

Поні шкідливе

 Розповіді про надзвичайно вередливий норов поні є досить перебільшеними. Дорослим справді нелегко справитись з конем, вони намагаються вплинути на маленького коника силою розуму. Але в цьому немає потреби – поні все одно не слухається та вередує. Зате діти працюють інтуїтивно, більше відчувають тварину та можуть нею керувати.

 

Поні корисне

Для дитина верхова їзда на поні є дуже корисною – вона  заставляє працювати та розвиватися всі м’язи організму. До того ж тут немає того, що трапляється в інших спортивних секціях: нерідко, щоб досягнути великих результатів, це доводиться робити за рахунок  виснаження ресурсів організму.

Що стосується виховання, то тут маленький коник буде самим суворим вчителем. Дитина, що прозаймалася хоча б півроку, стає більш дисциплінованою та відповідальною, окрім того, навчання загартовує характер. Навчатися їздити верхи підростаюче покоління розпочинає з шести років. Років в 13 дітей пересаджують на нормальних коней, хоче, все залежить від ваги дитини.

 

Гастроскопія для коня  

До вибору поні слід підходити досить відповідально. В ідеалі всі документи (наприклад, медичну довідку, де вказано, які щеплення були зроблені тварині) і паспорт має представити продавець. Але це не є достатнім – необхідно з’ясувати, наскільки дана тварина здорова на даний момент. Трапляється, що на вигляд він достатньо бадьорий, але потім можуть виявитися приховані травми та патології. Для діагностики стану здоров’я використовується така процедура, як термографія: спеціальний пристрій – термограф – реагує на зміни температури тіла і може зразу вказати, в якій області є неполадки. Не варто нехтувати рентгеном – він покаже, в якому стані перебуває опорно-руховий апарат.

 

Купити – купили. Що далі?

Вибрати та купити здорового поні – це ще півсправи. Необхідно ще і організувати за ним правильний догляд. По-перше, йому потрібно гуляти. Гіподинамія є згубною для поні - вони починають швидко набирати зайву вагу. Їдять вони протягом 18 годин на добу. Давати їжу два рази в день – означає, того не бажаючи, шкодити тварині. Необхідно, щоб кожні годину-півтори надходив корм. Наступне питання - стоматологія. В природі поні їсть грубий корм, а в тепличних умовах в нього починають відростати зуби. Потрібен стоматолог, котрий буде їх підточувати. Окрім того, поні потрібна тверда рука – спілкування з дитиною не замінить йому уроків берейтора. Найпростіший вихід – орендувати денник на кінно-спортивній базі або одній з міських конюшень. Зазвичай, в пакет послуг входить харчування та догляд.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства
В тему