Поради

Чим замінюють молочний жир виробники: спростування міфів

Чим замінюють молочний жир виробники: спростування міфів

Не всі уважно читають етикетки в магазинах, але найбільш допитливі покупці напевно звертають увагу на склад продуктів.

Дуже часто виробники використовують замінники молочного жиру. В Україні поширена думка, що молочний жир замінюють пальмовою олією. Це не зовсім так. Насправді для цього можуть застосовуватися і інші олії або їх суміш, що трапляється найчастіше.

  • Що це дає? Застосування рослинних жирів для заміни тварин дозволяє збагатити продукт поліненасиченими жирними кислотами - Омега 6 і Омега 3. Це має особливе значення для тих, хто стежить за рівнем холестерину. У рослинних оліях холестерину немає і ніколи не було.
  • Ще одна важлива перевага – такі продукти довше не окислюються і краще зберігаються. А крім усього іншого, коштують дешевше.

Але незважаючи на всі плюси, покупці не надто шанують продукти, що містять замінники молочного жиру. А все тому, що недобросовісні виробники можуть використовувати їх для фальсифікації продукції і не вказувати на етикетці повний склад.

Боятися продуктів, що містять замінники молочного жиру не потрібно, їх можна сміливо включати в свій раціон і не переживати про те, що може піднятися рівень холестерину в крові. Однак, щоб бути впевненим у якості продукту, варто вибирати перевірених виробників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, харчування, Здоров'я
В тему