Поради

Як здійснити мрії з допомогою самогіпнозу

Як здійснити мрії з допомогою самогіпнозу

Регулярно займаючись самогіпнозом, ви швидко досягнете цілей, які раніше здавалися недосяжними.

Самогіпноз - це самостійне входження в контрольований трансовий (гіпнотичний) стан, з подальшим індивідуальним навіюванням і з використанням можливостей власної психіки для досягнення задуманої мети.

Самогіпноз - практично синонім аутотренінгу, візуалізації, керованої уяви. Його використовують для зниження тривоги, контролю над емоціями, для подолання невпевненості і багато чого іншого.

Початківцю-практику важливо діяти методично, освоюючи техніки. В процесі навчання можливі деякі складнощі, але вони відступлять перед вашим завзяттям і бажанням добитися результату.

Основою самогіпнозу є трансовий стан. Існує багато способів входження в транс, але починати варто з найбільш простих:

Виберіть місце, де вас ніхто не потривожить. Прийміть зручне положення, в якому зможете знаходиться досить довгий час. Якщо ви не плануєте заснути, бажано сісти, а не лягти. Максимально розслабтеся. Це загальна частина для всіх занурень. Далі можливі 2 варіанти.

  1. Повільно і глибоко вдихніть через ніс, заповнюючи повітрям живіт, ще повільніше, ніж вдихали, видихніть через рот. Дихайте так кілька хвилин, спостерігаючи зсередини, як все сильніше розслабляються м'язи, сповільнюється пульс, ноги і руки важчають.
  2. Зафіксуйте увагу на чому-небудь: на полум'ї свічки, на монотонному звуці, на власному диханні або на тому, що подобається вам. Максимально фокусуйтеся на вибраному об'єкті 10-15 хвилин. У цей період ви поступово розслабитеся і захочете закрити очі. Зробіть це і перемістіть увагу всередину себе, побудьте в цьому стані деякий час.

Кілька днів потренуйтесь занурюватися в гіпнотичний стан і перебувати в ньому. Як тільки це буде у вас виходити легко, переходьте до самонавіювання. До початку занурення сформулюйте мету навіювання і запишіть її. Фраза повинна бути короткою, позитивної і без використання частки «не» (замість «не хочу хворіти» - «хочу бути здоровим»). У продовженні практики можна подовжувати формули для самонавіювання, використовуючи в них якомога більше синонімів: «я відчуваю себе зібраним, зосередженим, сконцентрованим (на якійсь діяльності, наприклад)».

Доповніть формулювання зоровим чином, пов'язаним з нею за змістом. Далі в процесі самонавіювання не просто промовляйте мету, але і візуалізуйте її для кращого закріплення в підсвідомості.

Над досягненням мети продуктивніше працювати поетапно, описуючи процес змін: «з кожним днем я відчуваю себе впевненіше, комфортніше, спокійніше», замість «я відчуваю себе добре». Для закріплення навіювання використовуйте постгіпнотичні установки: «кожен раз, коли я беру солодке, я згадую мою мету нормалізувати свою вагу і кладу його назад». Можливо, це вийде не з першого разу, але поступово навіювання запрацює.

В процесі навчання самогіпнозу, ви можете посилити його ефективність, записавши ваші навіювання на диктофон і надалі прослуховувати запис. Спочатку начитуйте текст своїм звичайним голосом в звичайному темпі, поступово кажучи повільніше і тихіше.

Регулярно займаючись самогіпнозом, ви швидко досягнете цілей, які раніше здавалися вам недосяжними.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, успіх, Поради, цікаво знати
В тему