Поради

Продукти, які не можна їсти у спеку

Продукти, які не можна їсти у спеку

Незвично спекотне літо стало випробуванням для всіх жителів України. Високі температури уповільнюють роботу шлунково-кишкового тракту, тому апетит природним чином знижується. Адже велика частина енергії йде на терморегуляцію.

Ось продукти, якими не варто перевантажувати свій організм в ці дні.

Продукти, багаті білком

В процесі перетравлення м'яса, риби та інших білкових делікатесів виділяється дуже багато тепла, незамінного в холодну пору року, але абсолютно не потрібного зараз. Крім того, на засвоювання йде багато енергії, а організму вона зараз потрібна для охолодження.

Сечогінні продукти

Організм і так відчуває дефіцит вологи, не потрібно додатково позбавляти його води. Тому не варто налягати на такі діуретики, як банани, манго, ягоди, спаржу, селеру, каву і особливо – алкоголь. Інакше так можна і тепловий удар заробити.

Морозиво і холодні напої

Як не дивно, їх прийом лише тимчасово полегшить ваш стан, зате потім неприємні відчуття повернуться з подвоєною силою. Справа в тому, що організм не може засвоїти прохолодний напій або порцію пломбіру, заздалегідь не підігрівши їх до прийнятної температури. Тому навантаження на тіло тільки збільшується, а потовиділення стає інтенсивнішим. Так що краще пити багато води кімнатної температури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спека, продукти, харчування, Здоров'я
В тему

Останні матеріали