Поради

Як впливає море на здоров’я дитини

Як впливає море на  здоров’я дитини

Моретерапія благотворно позначається на організмі загалом.

 

Волинські дітки найчастіше мають ЛОР-патологію: аденоїдит, синусит, хронічний тонзиліт, фарингіт, риніт тощо. Морська вода під час купання потрапляє в ніс і горло, добре промиває.

Морське повітря, насичене іонами, позитивно впливає на слизову носоглотки, підвищуючи місцевий імунітет, який своєю чергою захищає від частих застудних захворювань. Але коли в дитини часті отити, є вузькість носоглоткової труби, були випадки перфорації барабанної перетинки, купатися можна тільки попередньо закривши вухо ватою, краще не пірнати у воду.

Добре впливає морське повітря на дітей, які перенесли пневмонію, мають хронічний бронхіт. Дітям з інгаляційними алергіями, які мають бронхіальну астму, краще відвідати море до серпня, бо тоді на більшості курортів починає цвісти амброзія.

Малюкам зі сколіозами, порушеннями постави, рахітом корисно відпочивати на морі. Під час плавання укріплюються м’язи, розвантажується хребет. Підліткам, які страждають через проблемну шкіру, також рекомендовано відпочинок на морі. Дітки, які мають вегето-судинну дистонію, мають також відпочивати на морі, адже ранкові промені сонця мають тонізувальну дію на судини, промінчики на заході сонця – заспокійливу та знімають навантаження.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства
В тему