Поради

Де море найдешевше?

Де море найдешевше?

Не уявляєте літніх канікул без моря? Але боїтеся, що відпочинок проїсть дірку в гаманці? Пропонуємо ознайомитися з цінами на житло та харчування в курортних містечках України на літній сезон 2017.

 

На південний захід від Одеси

Всі знають, яка дорога Одеса. Проте не менш популярна влітку Затока, яка розташована за 60 км від перлини моря. Тут широкі, довгі пляжі, пологе дно. Берег настільки розлогий, що вистачає місця не тільки для лежаків, а і для пляжного волейболу. Єдине, що розчаровує, – сміття. Щоденно туристи залишають після себе гори з пляшок та обгорток.

Ціни за добу у хатинці чи на базі без вигод стартують від 70 – 150 гривень. Про кондиціонер у таких халабудках і мови немає. Якщо ви хочете відпочивати з комфортом, доведеться викласти 600 і більше. Хочете, аби вам варили їсти? Докладіть ще 250. Варто зауважити, що Затока – один з небагатьох українських курортів, де завищують ціни на продукти. Проте за межами міста можна дешево та вдало скупитися.

Тут відмінно розвинений готельний бізнес. Здорова конкуренція грає на руку туристам. Якщо ви плануєте їхати відпочивати у Затоку, ознайомтеся попередньо з акціями, які пропонують готельні комплекси. Цілком реально замовити номер із знижкою 50%.

 

Спускаємося ще нижче

За 100 км від Одеси розташовані  Курортне, Лебедівка та Сергіївка. На шумні клуби та вишукані ресторани ці пункти бідні, але тим, хто прагне тихого сімейного відпочинку, тут сподобається.

Місцеві жителі здають своє житло за розумні гроші. Наприклад, в Сергіївці можна орендувати двокімнатну квартиру (8 місць), за яку попросять 120 гривень за добу з людини. З господарями можна поторгуватися. Від запропонованого житла до моря – 20 – 30 хвилин пішки, або 5 – 10 автобусом. Поряд санаторії, де можна записатися на лікувальні процедури. Найлінивіші домовляються з адміністрацією пансіонатів та обідають у їдальні. Така розкіш обійдеться у 150 – 200 гривень на день.

Перевага баз над квартирами – гарна територія. Є бесідки, лавочки, дитячі майданчики. За дерев’яний будиночок, де лише ліжко та тумбочка, ви заплатите від 120 гривень. Звичайно, туалет і душ спільний і на вулиці.

Є номери з підвищеним комфортом. Ціни коливаються в межах 1200 –1500 гривень. За таку суму ви отримаєте власний санвузол, кондиціонер і телевізор.

Прихильники історії, які відпочиватимуть у Курортному, Лебедівці чи Сергіївці, можуть відвідати древнє місто Тіра у Білгород-Дністровському.

 

П’янке Коблево

Коблево – найбільший курорт на Миколаївщині. До обласного центру – близько 70 км. До Одеси – 50 км. На 6-ти км узбережжя стоять десятки пансіонатів, санаторіїв та баз. Тут же розташовані усі розважальні заклади. Зекономити, посилившись у приватному секторі, не вийде, адже тоді до моря доведеться доїжджати. Село Коблево, з кімнатами, які здають господарі, – стоїть за 4 км від курортної зони. У дерев’яних будиночках доба коштує від 65 гривень. Така будка вміщає 2 – 4 ліжка та стіл зі стільцями. Туалет і ванна спільні і надворі.

Якщо добре пошукати, то можна знайти готель з цілком демократичними цінами. У пік сезону сучасний двомісний стандарт обійдеться у 800 – 900 гривень. Економ-варіант у готелі – від 500 гривень. Такі ж ціни в пансіонатах та санаторіях. Однак у таких закладах немає приміщення, де можна самостійно готувати. Відтак додайте до суми за номер 150 – 200 гривень за харчування.

Відпочиваєте у Коблево? Потіште себе екскурсією з дегустацією на винзаводі.

 

Інше море – ті ж ціни

Серед туристів ходить міф, ніби на Азові відпочивати дешевше, ніж на березі Чорного моря. Азовське море також має багато міст, які привітно зустрічають гостей. Бердянськ, Арабатська стрілка, Генічеськ, Приморськ, Кирилівка – невеликі туристичні зони, які, на жаль, уже розбалувані увагою туриста. З відгуків відпочивальників стає зрозуміло, що пляжі тут людні, а хвилями на берег щодня виносить тонни водорості.

Що далі від моря, то нижчі ціни на ліжко-місце. На околиці курортних селищ можна знайти будиночок за 50 гривень на добу з людини. Чим ближче до води – тим більше потрібно заплатити за той же самий сарайчик зі скрипучими ліжками і тумбочками, в яких відвалюються двері.

Вартість номера в санаторії також кусюча. Ціни коливаються від 300 до 700 гривень з людини. Додатково 150 – 200 гривень потрібно викласти за триразове харчування. А це ще без лікувальних процедур, вартість яких тарифікується окремо за один сеанс (наприклад, масаж спини коштуватиме від 50 гривень). Мінімальний термін перебування за путівкою 12 днів. Підсумовуємо, виходить близько 5400 лише за кімнату та харчування. І це без медичних процедур.

У Кирилівці можна розважитися у найбільшому в Україні аквапарку та дельфінарії.

 

Демократична Херсонщина

Не важливо, в якому морі купатися, аби дешевше? Тоді вам у Херсонську область. Залізний Порт, Лазурне, Складовськ – на їхньому узбережжі розташовані сотні баз, які радо приймуть туриста. Найдешевший варіант житла – 50 – 70 гривень. За 200 гривень можна зняти напівлюкс у пансіонаті. І все це за 100 – 200 метрів від моря! Нижчі ціни і на харчування. В санаторії вас годуватимуть тричі на день за 150 гривень. За номери категорії суперлюкс, з кондиціонером та плазмовим телевізором, у непоганому пансіонаті, просять від 450 гривень. Ціни у приватному секторі нижчі на 20 – 30%.

Якщо ви відпочиваєте на Херсонщині, то відвідайте заповідник Асканія-Нова та неймовірний острів Джарилгач.

Варто зазначити, що до кінця сезону вартість на житло падає ледь не вдвічі. Відтак, якщо бажаєте зекономити, краще їдьте в кінці серпня, у вересні. Тим паче, у цей час сонце не пече і туристів менше.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему