Поради

Ідеальний перекус на пляжі: які продукти найкраще брати

Ідеальний перекус на пляжі: які продукти найкраще брати

Дієтологиня Олександра Давидова перерахувала продукти, які стануть оптимальним перекусом на пляжі. Вони не зіпсуються на спеці і не зашкодять здоров'ю.

Спеціалістка порекомендувала взяти з собою сумку-холодильник і зберігати їжу в ній. Вона нагадала про необхідність мати при собі воду в спекотні дні, оскільки обмін речовин прискорюється і рідина втрачається з потом, і порадила вибирати скляні пляшки, бо пластик виділяє шкідливі речовини при нагріванні, а також відмовитися від кави, алкоголю і газованої води.

Давидова додала, що можна запекти нежирне м'ясо і прибрати нарізаним в термосумку, а на додаток взяти цільнозерновий хліб або хлібці – останні найбільш оптимальний варіант, оскільки не псуються.

Також можна перекусити свіжими овочами, але не коренеплодами, їх нарізати заздалегідь не потрібно, щоб в м'якоть не проникли бактерії.

Із фруктів найкращі варіанти:

  • яблука
  • груші
  • персики.

Дієтологиня порекомендувала доповнити пляжну їжу термосом з трав'яним чаєм, який добре втамовує спрагу, а також вівсяним печивом.

Вона підкреслила, що в спекотні дні не варто брати з собою молочну продукцію, оскільки вона швидко псується, максимум - нарізати твердий сир і вжити його протягом 1,5 години.

Те ж саме стосується яєць, їх слід відварити круто.

Від копченостей і ковбас теж рекомендується відмовитися, за словами експертки, вони затримують воду в організмі. Не найкращий варіант солоні снеки і насіння, вони містять багато калорій і бруднять руки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, харчування, Здоров'я, Поради, відпочинок
В тему