Відео

Чи готові пляжі у Луцьку до купального сезону

Чи готові пляжі у Луцьку до купального сезону

У Луцьку пляжі та водойми готують до купального сезону. Відтак взяли на аналізи проби води,  організовано щоденне прибирання сміття тощо.

Про це пише ІА Волинські новини.

На пляжі поряд із річкою Стир у сонячні дні вже нині можна зустріти відпочивальників, дехто не тільки засмагає, а й купається, попри те, що вода ще холодна.

Місцеві моржі, у яких купальний сезон триває цілий рік, запевняють, що для підготовлених плавців вода тепла. Купаються в першу чергу заради підтримки фізичної форми.

Окрім пляжу в Центральному парку, освіжитися влітку можна й на ставку в Теремно.

Втім, погодні умови поки не дозволяють розраховувати на повноцінний відпочинок на пляжі з теплом і сонцем.

Зі слів очільниці Волинського обласного лабораторного центру Наталії Янко, особливих застережень з приводу відпочинку на водоймах в період пандемії коронавірусу немає, проте берегти себе необхідно.

«Інфекція передається повітряно-крапельним шляхом. Тому слід уникати масового скупчення людей, – наголошує вона. – Повинні бути встановлені дезінфікувальні засоби на пляжах».

Зі слів директора департаменту ЖКГ Луцької міськради Миколи Осіюка, спеціалісти Держпродспоживслужби взяли проби води зі Стиру. І саме від результатів цих аналізів у Луцьку відштовхуватимуться, ухвалюючи рішення про те, чи відкривати офіційно пляжі для відвідувачів.

«Пляжі викошені, там організовано щоденне прибирання сміття, організовується чергування рятувальників, закуплено їм додаткове обладнання, водолазами обстежено дно водойми», – резюмував чиновник.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, водойми, карантин
В тему