Чому не можна їсти страви з щавлем і червоним м’ясом: пояснення лікарів
Гастроентерологиня Ірина Бережна заявила, що щавель може виявитися небезпечним при поєднанні його з червоним м'ясом.
Справа в тому, що сечова кислота, яка присутня в червоному м'ясі, і щавлева кислота можуть разом негативно вплинути на організм. За словами дієтолога, через кислоти утворюються солі, які згодом можуть відкластися в суглобовій щілині і в нирках, викликаючи погіршення загального самопочуття і загострення хронічних захворювань.
«Щавель містить хорошу клітковину, містить величезну кількість мікроелементів і антиоксидантів, вітамінів. Щавель покращує смак страв і збільшує їхню користь. Щавель можна їсти як монопродукт або як приправу до інших страв», - зазначила Бережна.
Лікарка також додала, що людям, які страждають на подагру, порушенням обміну речовин, захворюваннями нирок з відкладенням каменів і сечокам'яною хворобою варто уникати страв з щавлем.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.