Поради

Меню, яке подарує вічну молодість

Меню, яке подарує вічну молодість

Меню довгожителів і тих людей, які прагнуть бути здоровими і красивими, має включати якомога більше продуктів, що містять природні антиоксиданти, які захищають організм від руйнування і передчасного старіння.

 

1. Яблука


Окрім вітамінів В1, С, А, міді, заліза, кремнію і цілої низки необхідних для здоров’я елементів, яблука надзвичайно багаті на пектин і клітковину, які нормалізують рівень глюкози, холестерину, стан мікрофлори, а також знижують ризик онкології.


2. Буряк


Будучи одним зі звичних продуктів української кухні, буряк оздоровлює і очищає весь організм, нормалізує обмін речовин, знижуючи холестерин, покращуючи роботу печінки і серця, дрібних і великих судин, тим самим значно знижуючи ризик інфаркту та інсульту. У складі буряка безліч речовин, що уповільнюють старіння: флавоноїди, каротиноїди, лютеїн, мідь і залізо, магній і вітамін С, а також клітковина і пектини.


3. Лляна олія


«Рідке золото» – так в давнину називали лляну олію завдяки її неймовірній користі і унікальному складу. Вона містить всі омега-кислоти (з яких омега-3 – 50%), В, Е і А вітаміни, лігнін. Регулярно застосовуючи лляну олію, можна не тільки продовжити життя, а й зміцнити імунітет, очистити і зміцнити судини, нормалізувати гормональний фон і нервову систему, поліпшити роботу кишечнику і печінки, прискорити обмін речовин.


4. Гречка (особливо зелена)


За рахунок багатого вмісту в гречаній крупі вітамінів і мінералів, а особливо заліза, йоду, кальцію, кобальту, калію, фолієвої кислоти, вітамінів Е і В, а також білка, вона може поліпшити функцію кровотворення, імунітету, роботу серця і судин, зупинити утворення тромбів, підвищити моторику кишечнику, а також вивести з організму важкі метали.


5. Горіхи


Горіхи (особливо волоські) – джерела калію, селену, омега-3, магнію, цинку, заліза. Щоденне вживання жменьки горіхів активізує імунну та травну системи, покращує стан шкіри, зменшує кількість холестерину в крові і знижує ризик онкології.


6. Сині і чорні ягоди


Ожина, чорниця, лохина, смородина чорна, окрім низки вітамінів і елементів, містять флавоноїди – найпотужніші антиоксиданти, що захищають від старіння, а також зміцнюють судинну стінку, лікуючи від серцево-судинних хвороб.


7. Зелень


Вся зелень, а також зелені овочі (огірки, селера, ріпа, капуста) мають не тільки великий вітамінний, мікроелементний і амінокислотний склади, але й містять хлорофіл, що поліпшує клітинне дихання, значно уповільнює процеси старіння, запобігає онкологічним та серцево-судинним захворюванням.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему