Поради

Яку їжу не можна розігрівати двічі

Яку їжу не можна розігрівати двічі

Ці продукти не потрібно заново пересмажувати, варити, гріти в мікрохвильовці, тушкувати і так далі, заявили експерти в галузі здорового харчування. Зокрема, вони порадили
не розігрівати повторно вже зварений буряк. Для вживання в їжу буряк краще варити один раз, оскільки він належить до тих продуктів, які втрачають повністю вітаміни, коли їх нагрівають знову. Особливо небезпечне для організму, на думку лікарів, повторне розігрівання продуктів з високим рівнем білка. М’ясо, яке піддається кілька разів тер-
мообробці, втрачає свої смакові якості і позбавляється корисних легкозасвоюваних білків, котрі розщеплюються при неодноразовому підігріванні, розповіли медики. Вживання такого м’яса загрожує порушенням в обміні речовин, метеоризмом, важкістю в шлунку та іншими розладами шлунково-кишкового тракту. Також, за словами фахівців, не варто підігрівати вже зварене яйце або приготований омлет, оскільки під час нової термічної обробки різко знижується рівень корисних мікроелементів і виростає ризик активного вироблення токсичних елементів. Гриби як джерело великої кількості білка в своєму складі теж при вторинній термічній обробці здатні нашкодити самопочуттю. Краще з’їсти їх холодними, порекомендували експерти.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему