Поради

Як зберегти шлюб?

Як зберегти шлюб?

Історії кохання не закінчуються після штампу у паспорті. А весілля – не привід припиняти роботу над стосунками. Однак, якщо почуття гаснуть, а життя стає прісним та нестерпним – час діяти. Кохання потребує профілактики, підживлення, праці. Деякі зі звичайних, але вагомих речей, жінки просто відкидають. У цій статті наведені декілька простих порад, які дадуть подружжю друге дихання.

 

Поселіть у своєму домі свято

Ви помічали, що у свята ваша половинка ходить у піднесеному настрої? Це заслуга не вихідного дня, а атмосфери, якою він наповнений! Ви здатні самостійно створювати магію святу!

Кожний день може стати унікальним. Прикрашайте дім квітами. Випікайте торти. Вішайте на стіни ялинкові вогники. Частіше проводьте генеральне прибирання. Запрошуйте в дім друзів та родичів. Балуйте себе шампанським. Не чекайте святкових днів. Ви керуєте своєю долею. Жити в будинку, де лунає святкова музика, з кухні пахне чимось смачненьким, а в залі розпливається аромат квітів – набагато приємніше.

 

Вирвіться з затишної клітки

Дім – це прекрасно. Але якою б затишною та теплою не була ваша оселя, кімната перетворюється на клітку, якщо не виходити з неї.

З року в рік, щодня просинаючись і засинаючи в одній і тій самій постелі – не можна бути щасливим. Намагайтеся хоча б раз на три місяці покидати домівку на декілька днів. Більше подорожуйте, відвідуйте нові країни, відкривайте старі міста.

Якщо поїздка за кордон для вас невимовна розкіш, то частіше гостюйте у рідні та друзів. Залишайтеся у знайомих. Проведіть ніч у готелі сусіднього міста. Не бійтеся покинути дім на декілька днів. Інші місця принесуть свіжі емоції, які підуть на користь парі.

Будинок перетворюється у дім, якщо туди хочеться повертатися. А що може бути приємніше, ніж приїхати до рідної оселі після тривалої, емоційної, виснажливої подорожі?

 

Розширяйте горизонти

Подружжю, яке не має спільних інтересів ні про що розмовляти. Якщо цілими вечорами ви мовчки дивитеся телевізор – час щось міняти. Терміново шукайте тему для бесіди. Однак, не покладайте великі надії на плітки, які розповіла сусідка та курс валют. Розширяйте свої горизонти. Запишіться кудись. Тренажерний зал, літературний клуб, курси куховарства, лекції з іноземних мов, бізнес-тренінги. В світі стільки цікавого! Сходіть в бар на тематичний вечір. Відвідайте концерт, запишіться на майстер-клас. Вечори з пультом у руках навряд чи покращать ваші стосунки. А от спільні заняття будуть корисними.

 

Експериментуйте

Байдуже де, у ліжку, на кухні, в роботі. Не бійтеся проявляти ініціативу. Якщо ви кохаєте людину, і це взаємно, вона вас зрозуміє і підтримає. Якщо ж почуттів немає, вся ця стаття не для вас!

Готуйте екзотичні страви. Вивчайте нові кухні. Іноді, смачна вечеря, з непоєднуваних продуктів, приготовлених за ресторанним рецептом, може перетворитися на справжній витвір мистецтва. Робота, де ви проводите більшу частину дня також впливає на сімейне життя. Успіх та позитив в офісі, запорука гарного настрою вдома.

 

Секс – це також спілкування

Навчіться слухати партнера. Не соромтесь пробувати щось новеньке. Уявіть, що інтим – це картопля, а місіонерська поза – пюре. Буденно? Тому вам і не подобається займатися коханням. Декілька років вечеряєте тією ж стравою? Не дивно, що вам не хочеться їсти… Тому чоловіки і ходять до ресторанів, де є меню.

Змініть пози, місця і навіть час доби.

Неважливо скільки років ви разом, секс – це завжди приємно. Якщо інтим перестав приносити вам задоволення, значить ви робите щось неправильно! Сьогодні, з масою літератури та кілометрами відвертих відеороликів, вирішити цю проблему надзвичайно просто.

 

Хитруйте

Психологи радять говорити з коханою людиною про проблеми в ліжку. Однак, це не найкращий варіант. Сім’ї, в якій наростають неприємності, – це питання може нашкодити. Хитруйте! Заміть розмов влаштуйте для чоловіка романтичний вечір та купіть сексуальну білизну.

Так, - це банально і всім відомо! Але ви вже таке пробували? Після красивого та інтимного вечора залишаються задоволені двоє. Не чекайте, що після цього коханий засипле вас квітами. Та він оцінить і подякує у своєрідній йому манері.

Легко, в грайливій формі, натякніть коханому на те, що хотіли б спробувати щось нове, божевільне. Ні в якому разі не кричіть: «Мені не подобається наш секс! І в цьому винний ти». Ні один чоловік не сприйме адекватно критику у ліжку.

 

Вчіться мистецтву флірту

Часто з ностальгією згадуєте, як було добре до спільного життя? Чому б це все не повторити?

Знову почніть фліртувати з партнером. Загравання – це завжди приємно та спокусливо. Даріть один одному маленькі подарунки, говоріть компліменти без приводу, влаштовуйте сюрпризи. Ви здатні повернути час, коли коханий дарував вам квіти та годував шоколадом.

 

Секрет щастя ховається у минулому

Люди одружуються бо бачать спільне майбутнє. Дім, діти, успіхи на роботі. Одні мріяли разом відпочивати, другі їздити до родичів на свята. Якщо ні одна з ваших спільних мрій так і не стала реальністю, – бийте тривогу. Треба терміново рятувати ситуацію. Спробуйте згадати те, про що мріяли раніше і реалізуйте це. Неможливо? Вигадайте новий план.

 

Труднощі можуть скріпити вас, збільшити, примножити ваше кохання. Але якщо дрібні неприємності приносять величезні проблеми, то, можливо, всесвіт натякає вам на те, що варто рухатися далі?

 

Світлана Ковб

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, стосунки
В тему