Поради

Що краще їсти, щоб покращити сексуальне життя

Що краще їсти, щоб покращити сексуальне життя

Завжди хочеться і в будь-який момент можеться? Таке буває тільки в кіно. У звичайному житті у багатьох жінок сексуальна енергія не б’є ключем, а дрімає.

Дослідники Каліфорнійського університету оприлюднили статистику, згідно з якою до 43% жінок відчувають проблеми зі статевою функцією. Експерти запевняють, що жіноча сексуальність безпосередньо пов’язана з харчуванням.

З американськими фахівцями солідарна Ірина Писарєва – спортивна дієтологиня, член Національної асоціації дієтологів. Експертка впевнена, що поліпшити лібідо можна, додавши в раціон певні продукти.

Кожна жінка може зіткнутися з проблемою зниження лібідо. Відбувається це з різних причин: гормональна перебудова, психологічні проблеми, прийом деяких лікарських препаратів, втома і неякісний сон. Сексуальність жінки пов’язана з рівнем естрогену, тестостерону, прогестерону і з нестачею вітамінів і мікроелементів (цинк, селен, магній, фосфор, омега-3 жирні кислоти, вітаміни групи В, фолієва кислота). Щоб нормалізувати рівень гормонів і поживних речовин, необхідно наповнити раціон «правильними» продуктами.

Продукти для підвищення лібідо прийнято назвати афродизіаками. Перерахуємо деякі з них.

Ваніль

Ще в давнину вважали, що аромат ванілі знімає емоційну напругу і певним чином впливає на нервову систему, даруючи відчуття безпеки і комфорту. Так, людина розслабляється, вироблення гормонів радості в її організмі активізується. Як результат – жінка налаштовується на романтичний лад.

  • Рекомендації по вживанню: додавайте в випічку натуральну ваніль (плоди ванілі – це стручки).

Авокадо

Авокадо сміливо можна назвати суперфудом за здатність надовго втамовувати голод і за серйозний вітамінно-мінеральний склад. У плоді містяться і вітаміни А, К, С, Е, і фолієва кислота, і омега-3 амінокислоти, і калій.

Авокадо покращує кровообіг і стимулює вироблення статевих гормонів у жінок.

Крім того, нагадаємо, фолієва кислота (її досить в авокадо) – обов’язковий компонент в раціоні жінок репродуктивного віку.

  • Рекомендації по вживанню: додавайте в раціон половинку авокадо в день.

Морепродукти

Устриці, мідії, ікра – у складі таких продуктів маса корисних амінокислот, вітамінів і мікроелементів. Наприклад, молюски багаті цинком. А він в свою чергу задіяний у виробленні тестостерону (в тому числі, у жінок).

Що стосується устриць, то в цьому продукті достатньо селену, який підвищує рівень жіночого гормону естрогену.

  • Рекомендації по вживанню: зрозуміло, від однієї порції морепродуктів, з’їдених раз в декілька місяців, чудес чекати не варто. Гормональний фон здатний змінитися тільки при регулярному і досить тривалому споживанні тих чи інших продуктів.

Мускатний горіх

Ще з давніх часів мускатний горіх використовували для лікування сексуальних розладів. Цей продукт називають жіночою віагрою. Персько-арабській традиційній медицині був відомий рецепт для підвищення лібідо – це мікс гарячого шоколаду з ваніллю, корицею і мускатним горіхом.

  • Рекомендації по вживанню: спецію додавали і додають практично в будь-яку страву – від напоїв і салату до випічки (зазвичай це 1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха).

Мигдаль

Мигдаль входить в топ продуктів, які можуть похвалитися солідною порцією магнію в складі. А магній, як відомо, прекрасний антистрес і активатор мозкової діяльності, яка допоможе пробудити лібідо у жінки.

  • Рекомендації по вживанню: досить 4-5 горіхів в день під час перекусу.

Трюфель

Перед вами продукт, який з гордістю носить звання мало не найпотужнішого афродизіаку. У трюфелі (до речі, і в стручках теж) багато цинку і білків.

Гриб виділяє феромони, які при вдиханні активізують ділянку мозку, відповідальний за емоційність і чуттєвість.

  • Рекомендації по вживанню: можна приготувати овочевий салат з авокадо, спаржею і додати трюфельну олію (продаються варіанти з різним процентним вмістом трюфеля) або дрібно натерти сам трюфель поверх продукту.

Алое і мед

Алое вера – не тільки прискорює загоєння опіків і ранок. Ще сік цієї рослини здатний нормалізувати тиск, поліпшити кровообіг, знизити емоційну напругу. Вважається, що «коктейль» на основі соку алое і меду поліпшує сексуальне збудження у жінок.

  • Рекомендації по вживанню: важливо пам’ятати, що мед - сильний алерген, а у соку алое для вживання всередину є чимало протипоказань (наприклад, вагітність, порушення прохідності кишечника, діарея). Тому перед вживанням слід проконсультуватись з лікарем.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: секс, Харчування і дієти, дієти, продукти, жінки, Здоров'я, Поради
В тему