В центрі уваги

Як покращити секс та позбутися сексуальних хвороб і проблем

Як покращити секс та позбутися сексуальних хвороб і проблем

Сексопатолог відповідає на найактуальніші питання про секс

Сексолог чи сексопатолог – в чому різниця,

коли варто йти на консультацію до сексопатолога,

які хвороби пов’язані зі статевим життям,

та чому взагалі виникають проблеми з сексом –

на ці та інші питання, як чомусь і досі вважаються «сороміцькими»,  відповів Сергій Володимирович Мостовий, лікар-уролог, сексопатолог клініки «Здорова сім’я» Нововолинськ.

пвапвапвап
пвапвапвап

Сергію Володимировичу, відвідувати сексопатолога потрібно лише тоді, коли виникають проблеми з сексом?

Ні, звичайно. Відвідати сексолога чи сексопатолога – це так само важливо, як відвідати будь-якого іншого лікаря. Тож це потрібно робити регулярно.

За моєї практики, до мене приходять як задля того, аби переконатися, що вони повністю здорові, або їх турбують якісь проблеми зі статевим життям, так і  щоб попередити якісь захворювання.

На жаль, я спостерігаю, що навіть якщо у парі інтимне життя далеке від ідеалу, виниають сексуальні проблеми, ні чоловік, ні жінка  не поспішають відвідувати сексолога чи сексопатолога.

Можливо, причиною цього є сором’язливість чи пуританське виховання, а ще нерозуміння того, що якщо є проблеми в інтимному житті, то варто вирішувати їх зі спеціалістом, а не розповідати подружкам, надихатися порадами на жіночих форумах.

На моє переконання, як спеціаліста та чоловіка, секс - це так само природньо, як дихати та їсти. А забороняти своїми діями  отримувати радість від сексу як собі, так і своєму партнерові - це жорстокість і насильство.

ХОЧЕШ ОНЛАЙН-КОНСУЛЬТАЦІЮ?

ЗВЕРТАЙСЯ У Viber

ЗА НОМЕРОМ ТЕЛЕФОНУ: 067 334 52 24 


А як знайти хорошого фахівця - сексолога чи сексопатолога?

Коли люди звертаються до мене, як до сексопатолога, то я констатую, що найчастіше проблеми з сексом – в голові, а не «нижче поясу».

Тих фахівців, які спеціалізовано займаються в Україні сексуальними проблемами, насправді мало, а хороших, відповідно, ще менше. Людям варто переконатися в кваліфікації фахівця.

Я для своїх пацієнтів в першу чергу виступаю як психолог, який допомагає виявити проблему. Бо ж не багато людей наважуються просто прийти до клініки і запитати, як то кажуть, в лоб: «Лікарю, в мене відсутній оргазм», чи «Лікарю, в мене імпотенція, що робити».

А як сексолог, я, насамперед, відновлюю комунікацію в парі, розбираю партнерські відносини.

Сергію Володимировичу, до лікаря-сексолога варто йти вдвох?

Ну, якщо в ідеалі, то так: і чоловікові, і жінці.  Проте бувають у житті різні ситуації, коли кохана людина померла, чи знаходиться далеко. В такому випадку, звичайно, можна прийти поодинці.

Хочу зауважити, що коли пара приходить до мене на прийом, то це не означає, що я прийматиму обох одночасно. Я вислуховую кожного з партнерів поодинці, адже робота сексолога на першому етапі вимагає абсолютної конфіденційності як з чоловіком, так і з жінкою. А вже потім звожу обох разом, щоб розібратися в проблемі. Це може бути конфлікт, нерозуміння, відсутність можливості попросити, чого хочеться, або навіть усвідомити чого насправді хочеться.

Тому добре, якщо обидва партнери в парі усвідомлюють проблему і йдуть до сексолога.

Що робити, якщо партнер говорить, що все добре, і відмовляється йти на прийом до сексолога?

Якщо є сексуальні проблеми у відносинах, а хтось з партнерів відмовляється їх вирішувати та йти до лікаря, значить, немає елементарної комунікації. Значить, не чують крику про допомогу своєї половинки. Значить, плювати на те, що секс поганий, що хтось не отримує задоволення, що щось не влаштовує.

Так, буває, що другий партнер не вважає за потрібне прийти на прийом, соромиться або переконаний в тому, що проблем у нього немає. В цьому випадку потрібно йти на консультацію зацікавленому партнеру, і сексолог дасть оптимальні рекомендації.

Відмова від спільного відвідування лікаря-сексолога - це відмова отримати радість від сексуального життя обом партнерам.

А взагалі, які проблеми з сексом вирішує сексолог?

Говорячи про сексуальні проблеми жінок та чоловіків,  виділяють три основних їх види:

Сексуальний дискомфорт – іншими словами, незадоволення своєю сексуальністю. За моєї практики, чоловіки нерідко комплексують через маленький член, жінки скаржаться на маленькі груди або велику попу. І результатом цього є те, що не можна відчути себе з партнером розкуто на всі 100%, відповідно, отримати задоволення.

Другою проблемою у сексі є сексуальна дисгармонія, тобто, розбіжності у двох партнерів. Наприклад, різняться статеві конституції: чоловікові потрібно набагато більше сексу, ніж жінці тощо.

І третьою сексуальною проблемою є сексуальна дисфункція, яка означає  порушення однієї або декількох фаз сексуального циклу. Або у чоловіка, або ж у жінки, або у них обох.

ХОЧЕШ ОНЛАЙН-КОНСУЛЬТАЦІЮ?

ЗВЕРТАЙСЯ У Viber

ЗА НОМЕРОМ ТЕЛЕФОНУ: 067 334 52 24 

Які саме жіночі сексуальні проблеми Ви лікуєте?

Жіночі сексуальні пробеми – це  аноргазмія, фригідність або алібідемія.

Фригідність -  жінка не відчуває бажання, тобто, сексуального потягу, та не може отримати задоволення від сексу при статевому акті.

Якщо ж є бажання до сексу, сексуальний потяг, і навіть відсутні  сексуальний дискомфорт та сексуальна дисгармонія, але оргазм жінка не відчуває, тоді йдеться про аноргазмію. Вона буває двох варіантів:

- первинна, або запізніла аноргазмія. В тій чи іншій мірі вона властива всім жінкам, тому що переважна більшість жінок приходить до оргазму не відразу, а через дні, тижні, місяці, роки і навіть десятиліття після початку статевого життя;

- вторинна аноргазмія. Це коли функція оргазму прокинулася, але потім через якусь душевну травму, грубощі з історони партнера, хвороби геніталій вона «зламалася». Також вторинна аноргазмія може наступити після вагітності і пологів: в період, коли виникають гормональні зміни.

Алібідемія - це коли у жінки відсутній сексуальний потяг в силу виховання, якихось травм чи психологічних чинників, релігійних табу і т.д. Також відсутність сексуального потягу може спостерігатись через відсутність сексуальної реалізованості, коли жінка розчаровується в партнері.

На жаль, аноргазмия і алібідемія часто «підживлює» одна одну.

Крім цих проблем, є й інші сексуальні проблеми, з якими жінці варто піти до сексолога.

Наприклад, німфоманія, яка є серйозною проблемою. Це не тільки сильна статева конституція, а ситуація, коли жінка стає «придатком до своїх геніталій».

Геніталгія – при цій сексуальній проблемі виникають тяжкі, хворобливі відчуття в геніталіях при статевих актах. Причиною цієї проблеми є  підсвідома негативна установка по відношенню до даного партнеру або даного формату сексуальної взаємодії, і т.д. При цьому ніяких хвороб геніталій немає.

ХОЧЕШ ОНЛАЙН-КОНСУЛЬТАЦІЮ?

ЗВЕРТАЙСЯ У Viber

ЗА НОМЕРОМ ТЕЛЕФОНУ: 067 334 52 24 

А які чоловічі сексуальні проблеми є найпоширенішими?

Основні чоловічі сексуальні проблеми, які успішно вирішує сексолог, - це еректильна дисфункція, передчасна еякуляція і еякуляція тардо.

Еректильна дисфункція як у молодих чоловіків, так і в зрілому віці, є результатом якихось психологічних порушень.

Особливо часто за мою практику сексопатолога я спостерігав дебютантну еректильну дисфункцію, коли через при першому статевому контакті у молодого чоловіка пропадає ерекція через тривогу.

У чоловіків віком від 40-45 років сексуальні проблеми такого характеру, тобто,  еректильна дисфункція у зрілому віці зумовлена ??зменшенням тестостерону, склеротичними, гормональними змінами тощо.

Найчастішою причиною такої сексуальної проблеми як передчасна еякуляція, є  нерегулярне статеве життя. Тож варто збільшити регулярність статевих сексуальних актів, що зробить статевий акт більш довгим.

А ось затягнута еякуляція носить назву «еякуляція тардо». При цій сексуальній проблемі чоловікові важко завершити статевий акт. Тому він нерідко вдається до додаткових зусиль: орального, мануального, самозадоволення тощо. Дуже часто така проблема спостерігається у чоловіків, у яких довгий час відсутні генітальні відносини. При цьому під час мастурбації і під час перегляду порнопродукції чоловік може отримати оргазм за півтори-дві хвилини. А як тільки справа доходить до статевого акту так би мовити «в реальному житті», стереотип отримання сексуального задоволення змінюється, і досягти оргазму не виходить.

Сергію Володимировичу, щоб порадили жінкам та чоловікам, аби вони не мали сексуальних проблем?

По-перше, любити один одного, тобто, кохатись тоді, коли хочеться, коли виникає сексуальне бажання.

По-друге, приділяти достатньо уваги своїй другій половинці, адже увага стимулює статевий потяг.

По-третє, жінці не «втомлюватись» як фізично, так морально. А чоловікам не забувати, що до жінки потрібно залицятись перед кожним статевим актом, пригадуючи, якими вони були уважними та ніжними при першому сексуальному контакті.

І остання порада - коли виникла сексуальна проблема, не соромитись та не замовчувати її, а звертатися до лікаря. Адже від цього залежить щастя та гармонія у статевому житті.

ХОЧЕШ ОНЛАЙН-КОНСУЛЬТАЦІЮ?

ЗВЕРТАЙСЯ У Viber

ЗА НОМЕРОМ ТЕЛЕФОНУ: 067 334 52 24 

Що робити людям, які визнали, що у них є сексуальні проблеми, але вони соромляться прийти до Вас у клініку «Здорова сім’я»?

Вони можуть описати свою проблему або у соціальній мережі Facebook на нашій сторінці https://www.facebook.com/zdorovasimya/.

Або зайти на наш сайт https://medical-center.com.ua/ та записатись в режимі он-лайн https://medical-center.com.ua/on-lajn-zapis.

Так само можна залишити на сайті https://medical-center.com.ua/kontakti опис конкретної проблеми та свій номер телефону, без імен та прізвищ, аби я як, як уролог та сексопатолог, мав змогу зв’язатись з вами.

В разі, якщо пацієнт соромиться приїхати до нашої клініки, ми можемо надати онлайн-консультацію. Так, первинні бесіда пацієнта з лікарем може відбутися через Skype-зв'язок. Це дуже зручно для пацієнта, адже він може перебувати вдома, у спокійній домашній обстановці, і відверто розповісти про свою проблему.

Так, після первинної онлайн-консультації може виникнути потреба у відвідуванні клініки «Здорова сім’я», аби я, як лікар, зміг оглянути пацієнта, призначити йому необхідні обстеження та аналізи. Проте я буду вже знати пацієнта, розуміти, як йому допомогти.

Хочу наголосити, що 95% сексуальних проблем ми можемо вирішити у нашій клініці. Тож хочу заспокоїти людей, що не варто перейматися, мовляв, «мені вже нічого не допоможе». А неодмінно звертатися до лікаря.

Медичний центр «Здорова сім’я»

  • 45400, вул. Луцька 19б, м. Нововолинськ, Волинська обл., Україна 
    Години роботи: 09:00 - 19:00

  • 067 384 76 78

  • vzsnewv@gmail.com

www.medical-center.com.ua

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сексолог, нововолинськ, інтим, секс, хвороби, Волинь
В тему