Поради

Найбрудніші місця на кухні, про які ви не здогадуєтеся

Найбрудніші місця на кухні, про які ви не здогадуєтеся

Прийнято вважати, що найбільше мікробів у ванній кімнаті, проте насправді «найбруднішим» місцем у квартирі є кухня. Бактерії ховаються всюди, навіть там, де ви не очікуєте. Вони розмножуються блискавично і можуть спровокувати різні захворювання.

Ось на що треба звернути увагу при прибиранні.

Губки

У багатьох губки для миття посуду лежать на раковині місяцями, поки не втратять свій пристойний зовнішній вигляд. Однак це головне джерело мікробів на кухні. Матеріал, з якого зроблені губки, дуже комфортний для бактерій, вірусів і мікроорганізмів. Тому цей кухонний аксесуар потрібно міняти якомога частіше, в ідеалі - один раз в тиждень.

Злив в раковині

Ще одне місце скупчення бактерій – злив в раковині. Його потрібно регулярно чистити і дезінфікувати, як і будь-яку іншу поверхню на кухні. Щоб знищити мікробів, можна використовувати соду і оцет.

Обробні дошки

На дошках утворюються тріщини, в яких починають активно розмножуватися бактерії. За словами фахівців, їх там на 200% більше, ніж на сидінні унітазу, але мало хто проводить регулярно їх дезінфекцію. Крім того, не варто використовувати одну дошку для сирого м’яса і продуктів, готових до вживання, наприклад, зелені або овочів.

Ручки

Ручки духовки, холодильника, мікрохвильової печі, змішувачів, відра для сміття або на кухонних шафках, - це те, до чого ми торкаємося найчастіше. На них теж повно бактерій, тому експерти радять очищати їх по кілька разів на день. Можна використовувати антисептик або спиртові серветки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кухня, Здоров'я, цікаво знати, цікаві факти, Поради
В тему