Поради

Сексолог розвінчав найчастіші скарги пар на інтим за графіком

Сексолог розвінчав найчастіші скарги пар на інтим за графіком

«Ах, якими нудними з роками стають інтимні стосунки!» - скаржаться пари, які одружені вже з десяток років. «Чергові» середи або п’ятниці для любовних утіх, одна і та ж позиція – нічого нового. Однак ви будете здивовані, дізнавшись про те, що, виявляється, палаюча пристрасть – почуття короткочасне і йде через пару років безповоротно. А ось ті самі нудні ритуали насправді і допомагають нам отримувати задоволення від любовних зустрічей через навіть десятки років.

Про те, як впливають рутинні практики на наше життя, розповідає сексолог Віталій Азуров.

Найчастіша скарга, з якою і звертаються до фахівців сімейні пари – це нудьга й одноманітність в ліжку. Чоловік і дружина вже знають як по нотах цю п’єсу любові. І головний акорд задає стара добра місіонерська позиція. Але чи так вона нудна, як здається на перший погляд?

Коментар спеціаліста: «Більшість вважає, що така поза – доля закоренілих консерваторів і надмірно затиснутих панянок, - впевнений Віталій Азуров. - Бонусом йде натягнута до самого носа ковдру і вимкнене світло. Непроглядна темрява не дозволить розглянути ні сантиметра оголеного тіла. Однак незважаючи на те, що позиція дійсно класична і проста у виконанні, скидати з рахунків її не варто. При бажанні в місіонерській можна відшукати безліч плюсів. Згадаймо про них».

Тісний контакт

У хвилини насолоди ваші особи знаходяться дуже близько один від одного - значить є можливість цілувати як губи, так і обличчя, і шию в процесі. Ну а головне - активний візуальний контакт. Дивлячись один одному в очі, ви легко зможете оцінити реакцію на ті чи інші дії, та й взагалі зрозуміти, чи подобається партнеру займатися з вами сексом.

Задіюйте відразу кілька чутливих зон у жінок. Це саме ті, в яких розташовано скупчення нервових закінчень. Всередині - це передня стінка, з AFE-зоною. Зовні – область малих статевих губ, які заодно стимулюються в процесі.

Про свободу рухів

Саме в цій позиції найбільша кількість варіацій. Подушка під поперек збільшить глибину. Знайти найприємніше становище можна шляхом експерименту – піднімаючи ноги дами вище або нижче.

Всі думки - геть!

Тільки почався процес - і ніби все добре, ахи і зітхання задоволення - як раптом звідкись з’являється абсолютно не пов’язана з процесом думка (звіт по роботі, список покупок в магазині ... і навіть хам-перехожий, якому, звичайно ж, треба було відповісти зовсім по-іншому). В результаті збудження немов по клацанню відключили. Доводиться починати все спочатку.

Коментар спеціаліста: «Дійсно, ми часто відволікаємося під час сексу на щось стороннє, причому це в рівній мірі стосується і жінок, і чоловіків, - констатує Віталій Азуров. - Активний розумовий процес не дає розслабитися і отримати задоволення. Тому треба вчитися «відключати голову» на час і віддаватися у владу почуттів.

Допоможуть в цьому медитативні практики. Не так давно вчені з університету Британської Колумбії провели дослідження, в якому взяли участь безліч жінок. З'ясувалося, що саме медитація допомагає збільшити збудження, бажання, і навіть кількість природного мастила. Окремо варто акцентувати увагу на вправах, що тренують розвиток усвідомленості, тобто вміння перебувати думками тут і зараз, в моменті, а не «в завтра» або «вчора».

При цьому зовсім не обов'язково сідати в позу лотоса і починати «просвітлюватися». Досить десяти хвилин в день, протягом яких ви зможете зайняти зручну позу і дозволити собі просто бути. До речі, зараз є безліч додатків - помічників, які при установці допомагають відслідковувати свої думки і реакції тіла».

Організму корисна регулярність

Секс в особливі дні календаря – часто синонім смутності і одноманітності не зовсім щасливого сімейного життя. Однак саме розпорядок може стати паличкою-виручалочкою, наприклад, якщо і чоловік і дружина багато працюють і в щільному графіку не завжди знаходять час для розслаблення.

Коментар спеціаліста: «Планерки, звіти, ділові зустрічі - до кінця дня голова йде обертом від справ, які виконали і які ще належить зробити завтра. А ось про інтимне життя в такі періоди і думок не виникає. І це природно, ми просто забуваємо, коли останній раз ніжилися удвох в ліжку, - нагадує Віталій Азуров. - Ось так ви відсуваєте свої інтимні потреби на другий план. Саме графік любовних зустрічей і допомагає не забути про важливість близькості з партнером, вносить романтичні побачення в таблицю пріоритетів. Але головне – «секс за розкладом» привчає тіло до того, щоб регулярно відчувати збудження і бажання!

Є кілька правил складання графіка інтимних утіх.

Вчіться домовлятися. Ви можете присвятити інтимним справах середу, а партнер - суботу. Значить, на цьому тижні - за вашим розкладом, а на наступному - за його. Кількість інтимних зустрічей і їх частота - ті параметри, які ви вибираєте удвох, орієнтуючись на реалії.

Ніякого примусу. Якщо ви в «день ікс» раптом усвідомили, що не налаштовані на любовні втіхи чи відчуваєте себе недобре - галочка в календарі не привід себе примушувати. Перенесіть інтим на інший день або дочекайтеся наступної позначки в календарі ».

У вир порочного кола

Вчора на вас накричав начальник, сьогодні «підрізали» на дорозі. А тут ще й син з дочкою влаштували викрутаси ... Стрес накопичується в нас і застряє в найзатишніших куточках тіла. Так, проблему ви вирішили - начальнику зробили новий звіт, дурня на дорозі пробачили, дітям - допомогли всім, чим змогли. Прийшов час для любові і ніжності, а у вас немає ні збудження, ні навіть потягу. Вся справа в гормонах стресу кортизолу і адреналіні, які блокують сексуальний потяг. Лібідо знижується, збудження стає важкодосяжним.

Коментар спеціаліста: «Щоб отримати насолоду, треба в першу чергу розслабитися, - радить Віталій Азуров. - А саме це зробити непросто. Стрес ставить «тілесні блоки», які призводять до скутості. Щоб позбутися від них, треба прожити весь цей негатив. Підійдуть будь-які практики, пов'язані з тілом: біг, танці, масаж, силові тренування, навіть просто прийняття ванни замість душа.

У самих запущених випадках стрес починають знімати практиками інтиму, це, до речі, частіше характерно для чоловіків. Але так ви ризикуєте зависнути в порочному колі «стрес-секс-знову стрес» і не даєте собі можливість займатися сексом поза зоною переживань».

Ліжко - для інтиму, а не тільки, щоб спати

Для любові необхідно свій простір. Щоб інтим був "на висоті", важливо, в якій обстановці він проходить. До речі, особливо впливає ця обставина саме на жінок. Вони завжди зчитують контекст, від якого і залежить спектр реакцій, які видаються організмом.

Коментар спеціаліста: «Контекст цей можна не тільки зчитувати, але і створювати, - підказує Віталій Азуров. - Якщо найчастіше ви віддавалися любовним утіхам в ліжку, то і використовуйте його тільки за обраним призначенням - сон і насолоду від любові. А ось звичку їсти в ліжку і тим більше працювати слід залишити. Ну, а якщо протягом дня ви вдома, необхідно завести звичку застеляти ліжко і розправляти його знову тільки перед любовними іграми.

В іншому випадку ваш мозок буде «плутатися». Опинившись в ліжку, він буде шалено аналізувати, чого ж потрібно тілу. Їжа? Робота? А ось до сигналу про те, що прийшов час займатися сексом, справа може взагалі не дійти.

Ще один фактор-вбивця, який безпосередньо впливає на збудження, це страх. Звичайно, стосується він в більшості своїй не сімейних пар, а тих, хто вважає за краще часту зміну партнерів. Крім щорічного обстеження на захворювання, що передаються статевим шляхом, важливо використовувати бар’єрну контрацепцію. Адже там, де немає ризиків, там немає стресу, а значить, є велика ймовірність отримати задоволення без всяких «але».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сексолог, секс, інтим, Здоров'я, Поради
В тему