Поради

Психологи пояснили значення сміху в житті людини

Психологи пояснили значення сміху в житті людини

Психологиня Катерина Ігоніна розповіла про значення сміху для людини. Вона пояснила, що сміх потрібен людському організму не тільки в якості способу позбавитися від зайвої емоційної напруги.

Сміх – прекрасна захисна реакція при перенапруженні, важких розумових або фізичних навантаженнях і навіть при надлишку радості.

За її словами, сміх допоможе протистояти життєвим труднощам. Однак таке позитивне спілкування більше властиво дітям, бо вони можуть дозволити собі не хвилюватися про думку чужих людей.

У випадку ж із дорослими, хто дозволяє собі безтурботно посміятися, можна сказати, що ця людина відкрита до спілкування і налаштована на комунікацію. Крім того, якщо в компанії інших людей можуть посміятися і забути про свої комплекси, то це означає, що їхні відносини довірливі і відкриті.

Окрема причина частіше сміятися пов’язана з медичними факторами. У момент сміху дихання стає більш глибоким, а це дозволяє наситити легені повітрям, простимулювати кровообіг, що сприяє зміцненню імунітету і нормалізації артеріального тиску. У зв'язку з цим Ігоніна порадила частіше сміятися, а якщо вас охоплює смуток або навіть депресія – звертатися до фахівців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сміх, психологія, Здоров'я
В тему