Поради

Як вивести лишню воду з організму

Як вивести лишню воду з організму

У багатьох випадках зайва вага – це навіть не переважання жиру в підшкірно-жировому шарі, а накопичення зайвої рідини.

Вода в організмі має властивість скупчуватися з різних причин і провокувати порушення в роботі нирок або серця, набряклість усього тіла, мішки під очима, погане самопочуття. У переважній більшості випадків при появі набряків люди поводяться неправильно і замість того, щоб налагодити водно-питний режим і відправитися до лікаря, максимально обмежують себе у вживанні чистої води. І як би не парадоксально це звучало: чим менше вживається чистої води, тим більше набряків з’являється. При сильних набряках краще не піддаватися пориву до застосування всіляких засобів для штучного виведення рідини з організму, а розібратися, в чому ж причина такого стану?


За допомогою лікаря і детального обстеження необхідно з’ясувати, що провокує набряклість. У жінок набряки часто пов’язані з особливостями протікання менструацій. Не виключено, що першопричина скупчення води – в гормональному дисбалансі. Якщо фахівець не визначить наявності ніякого патологічного процесу в організмі, значить, вода скупчується унаслідок неправильного раціону або способу життя.

Причини затримки рідини в організмі:


– обмеження у вживанні води
– це стосується саме чистої питної води, а не кави, чаю і інших напоїв;
– вживання сечогінних напоїв або тих, які затримують воду в організмі (кава, чай, слабоалкогольнінапої, пиво, газована вода). Якщо організм розуміє, що йому загрожує швидке обезводнення, починається процес скупчення рідини в міжклітинному просторі для підтримки життєво важливих процесів;
– велика кількість солоних продуктів – в цьому випадку рідина накопичується для виведення зайвої солі і токсинів;
– сидяча робота або постійне перебування на ногах – відбувається порушення циркуляції води в організмі, що призводить до її накопичення, і, природно, – набряків;
– уповільнення метаболізму за відсутності правильно підібраного раціону, фізичної активності і необхідного питного режиму.


Як вивести воду з організму за допомогою дієт.


Щоб позбавитися від набряків і вивести зайву рідину з організму, необхідно, насамперед, налагодити режим харчування. Дуже неправильно припиняти пити при набряках, слід пити невеликими дозами, але часто.

Поради, як вивести воду з організму:

  • Випивайте за день до 2 літрів чистої некип’яченої води невеликими ковтками і часто.
  • Строго контролюйте вживання солоних страв і обмежте використання солі для приготування їжі до 5 грамів за день.
  • Відмовтеся від чорного чаю, кави, газованої води, пива, слабоалкогольних напоїв.
  • Виконуйте прості вправи для зняття набряклості.
  • Робіть ранкову гімнастику.
  • Не вживайте напівфабрикатів і консервованих продуктів

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему