Поради

Ознаки того, що ви постаріли

Ознаки того, що ви постаріли

Звичайно, вік – це поняття відносне. Однак зовсім не звертати на нього уваги досить важко. Існує кілька ознак, які говорять про те, що настала старість.

П’ятниці – вдома

Якщо пару років назад вечір п’ятниці починався вранці в четвер, а в суботу ще залишалися сили на звершення, то тепер все інакше. Спокійна вечеря з друзями, а ще краще читання книги або перегляд фільму. Нові способи завершити робочий тиждень здаються куди більш приємним.

Запізненням – ні

В молодості запізнення – це природно. Людина поки не так добре вміє планувати, а будь-яку проблему сприймає як НП. З віком працівник починає приходити вчасно і встигає при цьому випити кави, поговорити з колегою і почитати новини в мережі. Запізнення тепер трапляються тільки з реальних причин, які не вписуються в звичний контекст.

Метеозалежність

Раніше перепади температури не відчувалися зовсім, а показники тиску здавалися чимось безглуздим. Тепер – синоптики ваші головні друзі. Перед дощами потрібно запастися кавою, навесні – таблетками від головного болю. Таблеток, в цілому, з кожним роком стає все більше, як і приводів походити по лікарях.

Платиш за свої смаки

У студентські роки закладу особливо не вибираєш. Головне, щоб ціна була прийнятною. Цілком нормально поїхати ночувати в наметі або хостелі, випити дешевий коктейль і з’їсти булочку. Чим старше стаєш, тим частіше починаєш платити за свої звички і смаки. Стає важливо, щоб готель був комфортним, вино дорогим, а одяг приємною до тіла.

Вмієш відмовлятися

Уміння відмовлятися приходить з досвідом. Доросла людина вже не готова працювати за ідею, їсти страву, яка не здалася досить смачною, слухати чужі поради. У якийсь момент «ні» дійсно починає означати тверде «ні». Але це приходить з роками.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, цікаво знати, Поради
В тему