Поради

Чому «болить» волосся на голові

Чому «болить» волосся на голові

Іноді після тугого хвоста або пучка з’являється неприємне відчуття, ніби болять корені волосся. Як правило, воно триває не дуже довго. Однак часто дискомфорт виникає не через зачіску. Специфічний біль в коренях може говорити про проблеми зі здоров'ям.

Ось у яких випадках з цими симптомами потрібно звернутися до лікаря.

Переохолодження

Найчастіша причина болю біля коріння волосся – переохолодження. Зазвичай це відбувається у тих, хто відмовляється в мінусову температуру носити шапку. Холод сильно шкодить капілярам, а регулярне переохолодження може навіть призвести до запалення судин голови.

Вегетосудинна дистонія

Іноді дискомфорт - одна з ознак вегетосудинної дистонії. Порушення нервової системи провокує реакцію судин на зовнішні і внутрішні чинники. Крім того, до болю на маківці може привести сильний стрес. Через тривале емоційне напруження у людини знижується больовий поріг.

Псоріаз

Відчуття, ніби болить волосся, може бути раннім симптом хронічного запального захворювання шкіри. Псоріаз вражає шкірні покриви всього тіла, в тому числі на голові. Ще подібний дискомфорт може сигналізувати про наявність грибка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, Поради, здоровий спосіб життя
В тему