Поради

Який сон зберігає молодість: секрети від косметологів

Який сон зберігає молодість: секрети від косметологів

Важливу роль в збереженні краси та молодості грає якісний сон. Однак не всі люди знають, як саме потрібно спати, яке використовувати ковдру і подушки.

Секрет розкрила косметологиня Світлана Жабоєва.

«Дуже важливо спати зручно. Головне, щоб це не було обличчям в подушку. Якщо є проблеми з шийним остеохондрозом, тим більше треба стежити за позою під час сну», - сказала вона.

Косметологиня повідомила, що під час сну повинен бути хороший відтік лімфи і крові в шиї. Для цього необхідно правильно вибрати подушку. В іншому випадку з ранку людина буде прокидатися набряками і заломами на шкірі обличчя.

Однак подушки для профілактики зморшок - це всього лише маркетинговий хід. Цей предмет може бути будь-яким. Головне, щоб його висота була не меншою половини розміру плеча.

Одну з головних ролей грає і тривалість сну. Для збереження молодості і краси потрібно спати не менше семи годин на день, а краще - вісім-дев'ять. Крім того, важливо лягати і прокидатися в правильний час.

«Краще раніше лягати і вставати. Це більш біологічно правильно відповідно до ритмів сходу і заходу сонця. Навіть якщо ви спите сім-вісім годин, але це, наприклад, денний сон, а не нічний, це все одно порушення циркадних ритмів», - зазначила фахівчиня.

Не варто пити багато води на ніч. Це може загрожувати набряками. Перестати зловживати алкогольними та іншими напоями краще за три-чотири години до сну.

Наступний ворог краси - нанесення косметичних засобів за кілька хвилин до сну. Жабоєва розповіла, що їм потрібно дати як мінімум півгодини, щоб всотатися. А засинати з патчами під очима взагалі заборонено - силіконова плівка порушує дихання шкіри.

Також перед сном важливо ретельно очищати тіло і обличчя від косметики і накопичених за день забруднень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, Здоров'я, цікаво знати
В тему

Останні матеріали