Поради

Коли і як треба чистити пральну машину

Коли і як треба чистити пральну машину

У квартирі будь-якої господині є кілька місць, до яких руки доходять лише раз на рік. А деякі жінки і взагалі ніколи не чистять ці місця. Одним з таких є пральна машинка, але, якщо її не чистити, в ній зможуть розмножуватися бактерії і цвіль.

Тому розповідаємо, як і коли потрібно чистити пральну машинку.

Коли чистити

У всіх інструкціях написано, що пральну машинку потрібно чистити «у міру забруднення», але багато хто не розуміє, коли цей момент настає. Чистку потрібно проводити приблизно раз на рік або в той момент, коли починає накопичуватися бруд у відсіку для порошку і кондиціонера для білизни. Дуже часто там залишається вода, яка в закритому місці залишає після себе бруд і цвіль.

Другий варіант, при якому необхідно почистити пральну машинку: білизна і одяг після прання починають погано пахнути. Замість запаху пороку і свіжої тканини вони набувають затхлий запах. Це означає, що барабан і відсік для порошку мають потребу в чищенні.

Як чистити

Для чищення пральної машинки не потрібно проводити по ній ганчіркою і вам не знадобляться спеціальні засоби. Досить запустити її, а для очищення підійдуть підручні засоби: сода і оцет.

Поставте машину на 90 градусів, а в відсік для порошку засипте соду і залийте оцет у співвідношенні 50 на 50. Запустіть машинку один раз з сумішшю, а другий раз без неї. Так ви зможете очистити барабан і відсік для порошку і бальзаму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, цікаво знати, будинок
В тему