Поради

Проблеми, які перемогти може тільки кохання

Проблеми, які перемогти може тільки кохання

Недаремно кажуть, що любов витримає всі випробування, і це дійсно так. Психологи виділяють кілька моментів, впоратися з якими під силу лише тим парам, почуття яких щирі і взаємні.

Перевірте, впораєтеся ви з цими складнощами з нашого списку чи ні.

Відсутність грошей і зв'язків

Як говорить народна мудрість, в багатстві і здоров'ї легко будувати відносини і зберігати свій шлюб, а ви спробуйте ужитися з людиною, скажімо, у вельми скромній квартирі, постійно рахуючи дні до получки. Уявили?

Відповідайте собі чесно: змогли б ви розділити з людиною бідність? Або все ж вам ближче стабільність і достаток? За словами психологів, люблячі пари з гідністю пройдуть випробування і будуть разом покращувати своє матеріальне становище (без сварок і докорів).

Втручання родичів у ваше життя

Ще один непростий момент, через який розпадаються багато пар - дуже активне втручання родичів в їхнє особисте життя. Психологи нагадують, що не можна дозволяти іншим людям ставати між вами і впливати на ваші відносини.

Безумовно, дуже важливо знайти спільну мову з родичами, але це не означає, що ви зобов'язані сліпо слідувати їхнім порадам і рекомендаціям. Ви цілком дорослі і самостійні, тому відмінно з усім впораєтеся без порадників.

Довга розлука

Відстань може бути серйозним випробуванням для пари, однак якщо ви дійсно любите один одного, то ніяка розлука не зможе зруйнувати ваші відносини. До того ж, за словами експертів, у партнерів, які довіряють один одному, не повинно бути залежностей.

Ви можете мати свої захоплення, зустрічатися з друзями або займатися саморозвитком без побоювання почути несхвалення з боку свого обранця. Навчіться самостійності і не бійтеся відпускати людину, якщо того вимагає ситуація.

Згасання пристрасті

Зрозуміло, що на самому початку відносин емоції просто зашкалюють і ви використовуєте будь-яку можливість, щоб усамітнитися. Згодом пристрасть згасає і це нормально.

Якщо вам в якийсь період не хочеться кохатися з партнером, якщо ви себе погано почуваєте або у вас завал на роботі, то відносини не повинні давати тріщину, а навпаки, ви з партнером можете переключитися на щось інше і повернутися до інтиму тоді, коли обоє будете до цього готові.

Психологи нагадують, що відносини - це не тільки секс, тому якщо у вас є спільні інтереси і захоплення, значить ваш союз витримає випробування на міцність.

Ревнощі

Психологи нагадують, що партнер не є вашою власністю і не повинен звітувати про все, що він робив, коли вас не було поруч. А що стосується ревнощів, то, на думку тих же експертів, це говорить лише про вашу власну невпевненість.

Іншими словами, ви настільки себе не цінуєте і не поважаєте, що вам постійно ввижається, ніби чоловік зраджує направо і наліво. Спробуйте видихнути і почніть довіряти своєму партнерові.

Якщо не тільки його слова, але і дії говорять про те, що він дійсно відчуває до вас сильні емоції, значить так і є, і не варто перевіряти на міцність його почуття сценами ревнощів.

Проблеми зі здоров'ям

«В горі і радості», - закінчуються практично всі клятви, якими закохані обмінюються під час весільної церемонії. Погодьтеся, що сказати простіше, ніж виконати свою обіцянку. І часто новоспечені молодята забувають про свої обіцянки, залишивши половинку сам-на-сам з якоюсь недугою.

Ми не маємо на увазі застуду або ГРВІ, з цими захворюваннями ще готові миритися. Але от коли справа стосується чогось більш серйозного, то не кожен погоджується присвятити своє життя партнеру, забувши про власні бажання і потреби. Залишаються лише найстійкіші і віддані, на думку психологів.

Безумовно, ніхто нікого примушувати не може і цей вибір кожен для себе робить сам. Але якщо раптом ви зіткнулися з чимось подібним і ваш обранець вас підтримав, пройшовши весь шлях «від» і «до» до кінця, також, як і ви вчинили б при виникненні схожої ситуації, то це явно свідчить про те, що у вас справжні зрілі почуття, а не закоханість або пристрасть, яка, на жаль, дуже швидко проходить.

Особисті неприємності

У кожного з нас бувають втрати, коли, наприклад, ми залишаємося без роботи і без близьких. І якщо з роботою більш-менш все можна вирішити, то, коли йдуть рідні люди, то дуже важливо, щоб поруч був партнер, який зміг би підтримати і надати посильну допомогу.

Ну, або просто був би поруч у важку хвилину, щоб ви могли хоча б трохи відволіктися від сумних думок і поступово повернулися до нормального життя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: стосунки, кохання, психологія
В тему