Поради

Що категорично не можна робити, якщо ви прокинулися вночі

Що категорично не можна робити, якщо ви прокинулися вночі

Напевно, у вас траплялося, що прокидаєтеся вночі, а потім не знаєте, як знову заснути. Насправді, існує низка заборонених речей, які не варто робити, якщо ви опинилися в такій ситуації. Кращим варіантом буде, якщо ви продовжите лежати і спробуєте знову заснути.

Ось перелік речей, що категорично не можна робити.

Перевіряти телефон

Якщо ви рефлекторно першим ділом після пробудження дістанете телефон, то ви точно більше не заснете. По-перше, яскраве світло від екрану вас розбуркає, і це буде сигналом для організму про те, що вже пора вставати.

По-друге, ви можете відволіктися на повідомлення, які у вас з'явилися, поки ви спали. Ви почнете їх читати, а потім відкриєте і інші соціальні мережі з нескінченними стрічками. Так залишок часу для сну ви проведете в телефоні.

Дивитися на годинник і рахувати, скільки вам ще спати

Взимку це особливо актуально, бо ви можете прокинутися і не зрозуміти, скільки ще залишилося до пробудження через те, що рано вранці все ще дуже темно. Добре, якщо до потрібного часу пробудження є ще маса часу. В такому випадку організм заспокоюється і ви спокійно провалюєтесь в сон.

Якщо до будильника залишилося менше години, то ви не зможете знову лягти і заснути, оскільки будете підраховувати час до підйому.

Вставати з ліжка

Справа в тому, що, коли ви спите, ваш серцевий ритм сповільнюється. Ви лежите, рівно дихаєте, а всі ваші м'язи розслаблені. Пульс сповільнюється і може піднятися при будь-якому різкому русі, і тоді організм починає прокидатися. Повернутися в стан сну людина зможе тільки в тому випадку, якщо зможе повністю розслабитися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, Здоров'я, Поради
В тему

Останні матеріали