Поради

Не все так просто: як правильно митися

Не все так просто: як правильно митися

Навколо такої, здавалося б, простої теми донині ведеться безліч суперечок. Деякі фахівці радять приділяти час водним процедурам двічі на день, інші стверджують, що щоденний душ не приносить ніякої користі, треті впевнені, що митися потрібно тільки перед сном.

Заглиблюватися в ці суперечки ми сьогодні не будемо, а лише дамо поради, які підійдуть для всіх любителів водних процедур.

  • По-перше, проводити у ванній довше 20 хвилин не рекомендується. Якщо ви будете ніжиться в воді довше, знизиться захисна функція шкіри внаслідок того, що клітини епідермісу стануть пухкими від вологи.
  • По-друге, миття слід починати зверху вниз: так весь бруд буде стікати на дно ванни або душу разом з водою.
  • Третє правило – прохолодна вода приносить більше користі, ніж тепла. Вода підвищеної температури сильніше висушує і послаблює шкіру, прохолодна ж – корисна і для імунітету, і для судин, і для шкіри. Крім того, прохолодний душ бадьорить вранці. Але ввечері можна зробити виняток і поніжитися під струменями теплої води, яка розслабить і зніме втому, що накопичилася за день.
  • Четвертий лайфхак стосується використання мочалок і гелів для душу. Якщо вам просто потрібно змити з себе пил і бруд, що скупчилися на тілі за день, використовувати мочалку не обов'язково. Досить нанести на тіло гель для душу, спінити його і рівномірно розподілити. Якщо ж ви вирішили видалити ороговілий шар шкіри, скористайтеся мочалкою і кремом для душу або скрабом для тіла. Разом ці засоби застосовувати не рекомендується.
  • Ну і на завершення шкіру потрібно ретельно висушити. Краще для цього скористатися м’яким рушником, акуратно промокаючи всі частини тіла, особливу увагу приділяючи пахвових і підколінних западин. Після цього шкіру необхідно зволожити за допомогою відповідних лосьйонів або кремів для тіла.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: краса, здоровий спосіб життя, Поради
В тему