Поради

Вчені: якщо болить голова, треба займатися сексом

Вчені: якщо болить голова, треба займатися сексом

Коли у жінок болить голова, чоловіки сприймають це як відмову від близькості. Воно й не дивно, адже часто дівчата просто використовують мігрень в якості прикриття.

Але чи може бути головний біль причиною відмови від інтимних стосунків?

Команда неврологів Мюнстерського університету в Німеччині встановила, що секс здатен повністю позбавити від головного болю при мігрені. Вчені рекомендують статевий акт як ліки, які набагато ефективніші знеболюючих засобів.

Під час експерименту неврологи вирішили перевірити, чи дійсно секс може полегшити симптоми мігрені і кластерного (однобічного) головного болю. Анонімний опитувальник був розісланий 800 пацієнтам, що страждають від мігрені, і 200 добровольцям, які скаржаться на кластерний головний біль. Їх попросили розповісти про сексуальний досвід під час нападу головного болю і поділитися спостереженнями за подальшими змінами.

Під час досліджень експерти встановили, що більше половини людей, які страждають на мігрень, після сексу відзначили поліпшення симптомів. За їх словами, кожен п’ятий заявив про відсутність болю, а ті, хто періодично стикається з мігренню, взагалі вирішили використовувати «секс як терапевтичний інструмент».

Такий приголомшливий ефект вчені пояснюють просто: заняття любов’ю викликає викид гормонів задоволення ендорфінів – природних знеболювальних засобів в нашому організмі.

Відмовлятися від заняття любов’ю під час нападів болю – категорично неправильно, вважають вчені. Більш того, відкрутитися від подружнього обов’язку скаргами «Милий, голова болить» тепер навряд чи вийде. Мігрень - пряме показання до сексу в необмеженій кількості.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: секс, Здоров'я, цікаво знати
В тему