Поради

Готуємо йогурт в домашніх умовах

Готуємо йогурт в домашніх умовах

Масове виробництво йогурту перетворило його з «продукту здоров’я і довголіття» у звичний десерт.

 

Більшість йогуртів у красивих коробочках не містять не тільки живих бактерій, але інколи і молочної кислоти. Тому якщо хочете, щоби йогурт був корисним, готуйте його самостійно.

Використовуйте стерилізоване молоко, оскільки в звичайному живуть бактерії, які просто «задушать» йогуртну закваску. Для підвищення жирності можна додати трохи топленого або сухого молока на кожен літр йогурту. Важливо, щоби посуд, у якому готуватимете йогурт, був ідеально чистим і стерилізованим.Швидко доведіть молоко до кипіння, постійно помішуючи, щоб воно не пригоріло і охолодіть його до 40-45°С.

Збийте міксером молоко разом із закваскою («живим» йогуртом). Витратитися на його покупку доведеться лише один раз, бо надалі як закваскк можна використовувати йогурт власного приготування. Закваска не псується у холодильнику близько тижня.Отриману суміш залийте в чистий термос і залиште на 6-8 годин. Але не більше, інакше йогурт скисне. Чіпати термос з йогуртом не можна.Молоко перетвориться в однорідну масу, яка при нахилі не виливається, а випадає великими шматками. Але навіть якщо консистенція вийшла не однорідною, з водянистими вкрапленнями, нічого страшного.

Краще з’їсти йогурт протягом трьох днів, хоча він може зберігатися і довше (у холодильнику в добре закритому посуді).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему