Супервластивості солі, про які ви не знали
Протріть сіллю ніж, яким різали рибу або цибулю, – і зникне запах.
Про це йдеться у газеті "Твій вибір".
Тупий ніж легко загострити, якщо потримати лезо в слабкому розчині солі.
Якщо посипати сіллю лимон, кислоти стане менше.
Якщо молоко пригоріло, додайте в нього трохи солі й охолодіть. Смак молока має покращитися.
Додайте дрібку солі в молоко, це вбереже від скисання.
Яйця не потріскаються і легко очистяться від шкаралупи, якщо зварити їх у підсоленій воді.
Щоб розігрітий жир на сковороді не розбризкувався, треба попередньо посипати сіллю сковороду.
Якщо каструля пригоріла, дно посипте сіллю і залиште на кілька годин, після цього каструля легко очиститься.
Дрібка кухонної солі допомагає швидко збити яєчні білки, покращує смак шоколаду і крему для тортів.
Якщо свіжу рибу посолити і дати їй 10 – 15 хв. полежати, при підсмажуванні риба не буде кришитися.
Сирі дрова швидше розгоряться, якщо на них насипати пригорщу крупної солі.
Щоб видалити з головки капусти або зі свіжих грибів шкідників, треба потримати їх у солоній воді.
Щоб підвищити температуру кипіння при приготуванні страв на парі, всипте трохи солі у воду.
Грілка гарячою довше збережеться, якщо у воду додати трохи солі.
Сукні з шовку збережуть яскравість, якщо їх полоскати в холодній воді з сіллю (склянка солі на 1 л води).
Щоб почистити кавник, наповніть його водою, додайте 3 ст. ложки солі і закип’ятіть.
Щоб позбутися неприємного запаху взуття, щодня насипайте у нього трохи солі.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.