Поради

Чому у квашенині утворюється слиз і як його позбутися

Чому у квашенині утворюється слиз і як його позбутися

Слиз у квашеній капусті може утворитися від використання йодованої солі.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Часом небажані наслідки з’являються, якщо при заквасці овоч не був належним чином утрамбованим і зайве повітря в тарі викликало збільшення кількості непотрібних бактерій.

Також не додавайте в продукт надто багато цукру, бо він посилює бродіння.

У кімнаті, де кваситься овоч, має бути не холодно і не спекотно.

Нерідко появу слизу провокують яблука, журавлина або буряк.

У разі появи слизу в процесі закваски необхідно перемішати верхній шар капусти з нижнім, після чого помістити її в холод: бактерії загальмують свій розвиток, і припиниться утворення слизу.

Через два дні після виконаної операції слизу практично не буде, а капуста стане повністю готова до вживання.

Якщо ж такий спосіб не поміг, поставте квашенину в холодильник і перед уживанням ретельно промивайте в ситі під холодною водою.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, їжа
В тему

Останні матеріали