Поради

Фітнес: правила стрункої талії

Фітнес: правила стрункої талії

Живіт і боки – одна з проблемних зон у жінок. Неправильне харчування і відсутність тренувань швидко відображається на стані талії: вона починає «запливати» жиром, а на боках з'являються непривабливі складки. 

 

Як відомо, найефективнішою вправою, яка надає животу плоскість, є скручування. Однак тривале його виконання може привести до росту м'язів, і, відповідно, до збільшення об’ємів в області живота. Якщо ваша мета – не міцний прес, а жіночна і тонка талія, то вам підійдуть такі вправи: 

 

1. Ляжте спиною на килимок, випряміть ноги і схрестіть їх над підлогою, підтягнувши шкарпетки до себе. Руки в положенні «замок» тримайте за головою, щільно притиснувши лікті до вух. Підборіддя має прилягати до грудей. На видиху підніміть плечі вгору, не відриваючи лопаток від підлоги. Вдихніть і поверніться у вихідне положення. Вправу повторіть 20-25 разів.

 

2. Ляжте на лівий бік, зігнувши ноги в колінах. Схрестіть руки, поклавши їх на потилицю: один лікоть лежить на підлозі, а другий тягнеться до стелі. Потім підніміть праву ногу таким чином, щоб вийшов гострий кут у 45 градусів. На вдиху поволі піднімайте корпус, намагаючись торкнутися ліктем коліна правої ноги. На видиху опустіться у попереднє положення. Стегна, коліна і плечі під час виконання вправи повинні знаходитися на одному рівні. Повторіть дії 20-25 разів для лівого і правого боків.

 

3. Сидячи на підлозі, зігніть обидві ноги в колінах: праву ногу підсуньте якнайближче до себе, а ліву заведіть назад, щільніше до сідниці. Поверніть корпус вправо і упріться грудьми в підлогу. Допомагайте собі утримувати рівновагу за допомогою кистей рук. Відштовхніться від підлоги руками і швидко поверніть корпус в протилежну сторону, зробіть видих. Така варіація класичного скручування дозволить вам привести в тонус косі м'язи, які надають талії тонкість і витонченість. Виконайте цю вправу 20-25 разів з кожної сторони. 

 

Сформувати красиву талію також можна за допомогою металевого або масажного обруча. Однак у будь-якому разі, який би спосіб ви не вибрали, тренування повинні бути систематичними.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Ідеальне тіло
В тему

Останні матеріали