Поради

Як схуднути після пологів?

Як схуднути після пологів?

Запитання, як схуднути після пологів, нерідко починає хвилювати жінку задовго до того, як вона дізнається про те, що у неї буде дитина. І, зіткнувшись з тим, як вагітність змінює тіло, молодій матері не терпиться дізнатися: коли можна задуматися про повернення в колишні габарити? 

 

По-перше, візьміть на контроль всі прийоми їжі: і «повноцінні», і перекуси. По-друге, контролюйте факт прийому рідини, і те, яка це рідина. Йдеться насамперед про чисту природну негазовану воду. Щоденна норма вживання води для жінки – 30 мл на 1 кг ваги. Однак годуюча мама повинна пити більше 1 літра води. Також можна пити чай з молоком, різні настої трав, які не викликають алергію в дитини. Рідина дуже важлива для схуднення, відновлення і нормального функціонування організму. По-третє, не давайте емоціям взяти над вами верх. По-четверте, сплануйте приблизний гнучкий режим харчування і сну, заповнивши нічний недолік відпочинку додатковими денними годинами – спіть, коли спить дитина. По-п'яте, більше рухайтеся з коляскою, розробивши різні маршрути прогулянок. 

 

Монотонність – ворог стрункості 

Жінці, яка хоче схуднути після пологів, обов'язково потрібно включити в раціон білок тваринного походження. А якщо є схильність до залізодефіцитної анемії, то як мінімум 2-3 рази на тиждень в меню повинне бути присутнє червоне м'ясо. 

Крупи і темний хліб грубого помелу рекомендується вживати в першій половині дня. Вони містять чимало вітамінів групи В, які стимулюють вуглеводний і білковий обмін, нормалізують стан нервової системи. 

Несолодкі фрукти або ягоди (1-2 порції в день) – прекрасне джерело вітамінів, антиоксидантів і пектинів, також допомагають стабільній роботі кишечника. Не забувайте про 1 столову ложку оливкової олії, яку варто додати в салати, а також про маленьку жменю горішків і сухофруктів у якості перекусів. Харчування після пологів не повинно бути монотонним. Нехай їжа приносить не тільки насичення, а й задоволення. 

 

Аптечні добавки – підмога чи шкода? 

Щодо застосування так званих біологічно активних добавок до їжі, більшість з яких позиціонуються як засоби, що допомагають схуднути після пологів, варто проконсультуватися в першу чергу з педіатром. 

Справа в тому, що такі добавки можуть викликати алергічну реакцію в дитини, посилити або загальмувати роботу кишечника (як матері, так і дитини) та сповільнити функціонування нервової системи.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Ідеальне тіло
В тему