Поради

Схуднення за допомогою імбиру

Схуднення за допомогою імбиру

Імбир як засіб для схуднення володіє рядом найцінніших якостей. Його вживання допомагає очистити організм і вивести з усіх тканин і органів продукти розпаду шлаки і токсини.

 

Дієтологи поважають рослину за те, що вона прискорює кровообіг, покращує травлення, нормалізує апетит і вирівнює обмін речовин, зокрема засвоєння білка. Як же схуднути за допомогою імбиру?

 

Вживання напоїв. Заварюйте і пийте чай з імбиром, готуйте лимонад і коктейль, квас і узвар, приймайте спиртові настоянки. Можете додавати свіжий корінець в питну воду, а мелений – в турку при варінні кави.

 

Додавання в страви. Рецептів приготування страв з цим продуктом багато, це – і імбирний суп, салат з імбиром і селерою, закуска з маринованої капусти з імбиром. Або просто натріть корінь на дрібній тертці і вичавіть з нього сік. У поєднанні з оливковою олією вийде ароматна і дуже корисна заправка для салатів. Включайте цей інгредієнт у невеликій кількості в своє щоденне меню, щоб забути про проблеми з травленням.

 

Масаж. Імбирна олія, яка чудово підходить для масажу живота, відмінно зігріває організм зсередини, розганяє кров, а також допомагає активізувати процес травлення. Засіб можна використовувати і для масажу інших проблемних ділянок тіла.

 

Обгортання. Для домашньої процедури можна приготувати наступний засіб. Змішайте кілька крапель ефірних олій імбиру, жожоба, абрикоса і мигдалю і додайте до основи, з роллю якої відмінно впораються розтоплений гіркий шоколад, біла або блакитна глина. Маса наноситься на проблемні зони. Після цього шкіру слід злегка помасажувати і обгорнути харчовою плівкою. Тривалість сеансу – 40-50 хвилин. Імбирне обгортання є прекрасним засобом не тільки для схуднення, але й для позбавлення від целюліту.

 

Ванни. Приготуйте суміш з натертого корінця імбиру, чайної ложки меду і соку трьох апельсинів. Додайте склад у ванну з водою і ретельно перемішайте. Тривалість процедури – 20-25 хвилин. Якщо будете влаштовувати такі імбирні ванни 1-2 рази на тиждень, незабаром помітите, що шкіра стала більш пружною.

 

Протипоказання і побічні ефекти від прийому імбиру.

Якщо не враховувати протипоказання до вживання імбиру, можна завдати серйозної шкоди здоров'ю. Не слід включати пряний корінець в раціон при гострих захворюваннях шлунково-кишкового тракту, виразкових хворобах, гіпертонії, серцево-судинних проблемах, грудному вигодовуванні, каменях у нирках і сечовому міхурі. Також застосування імбиру не можна поєднувати з прийомом аспірину та інших препаратів, що розріджують кров. Рослина підсилює дію таких медикаментів. Зловживання імбиром заради схуднення може викликати печію та нудоту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему