Поради

Продукти для здорової шкіри

Продукти для здорової шкіри

Шкіра це наша оболонка. Але, крім усього, це важливий орган людини, який вимагає особливої турботи. Часто, доглядаючи за шкірою зовні, ми забуваємо про те, що виникнення запалень і прищів, відчуття сухості і втрата еластичності можуть бути наслідком неправильного харчування.

 

Здоровий збалансований раціон – запорука краси і молодості. І якщо відмова від чипсів, фаст-фуду, газованої води та інших «забруднювачів» організму не дала бажаного результату, варто переглянути своє меню більш уважно. Адже шкідливі для шкіри продукти можуть здаватися вам абсолютно безпечними.

 

Основні вороги нашої шкіри

Одним із головних збудників висипання на обличчі є випічка. Смачні борошняні вироби у великих кількостях містять цукор і жири тваринного походження, у тому числі маргарин, який належить до категорії трансжирів. Вважаючи, що від однієї ватрушки нічого страшного не трапиться, ви перевантажуєте свою печінку, що згодом обов'язково позначиться на стані шкіри.

Деякі речовини, які організм не може переробити і вивести, залишаються в крові. А оскільки діватися їм більше нікуди, токсини намагаються вийти через пори шкіри. У результаті сальні залози не справляються з навантаженням, закупорюються, а це і призводить до утворення висипань і чорних крапок.

Щоб виправити ситуацію, замінюйте тваринні жири рослинними. Вживайте в їжу оливкову, лляну або соняшникову олію холодного віджиму. Рослинні олії позитивно впливають на стан шкіри, не даючи порам закупорюватися. Що стосується вершкового масла, то воно теж не зашкодить, якщо є якісним і вживається в їжу в помірних кількостях. А ось копчене і смажене м'ясо – ще одне джерело тваринних жирів – вкрай важко засвоюється організмом.

Якщо ви помітили появу проблем зі шкірою, ретельно контролюйте наявність горіхів у своїй їжі. З одного боку, вони дуже корисні і багаті різними вітамінами і мікроелементами, але у великих кількостях можуть погіршити ситуацію зі шкірою. Але найважливіше – не вживати смажених, гострих, солоних, а також ковбасних виробів, кави і алкоголю.

Щоб шкіра стала красивою і чистою, введіть у свій щоденний раціон не менше 600 грамів овочів, фруктів або ягід. Особливо сподобається шкірі, якщо вашими найближчими друзями у світі продуктів стануть капуста, морква, броколі, абрикоси та ягоди шипшини. А ось вживання великої кількості екзотичних фруктів може викликати зовсім протилежний ефект. Також корисними продуктами є бурий рис, нежирне м'ясо (курка, індичка) і риба, якщо вони приготовані на пару.

Допомагають організму очищатися і всілякі кисломолочні продукти – вони покращують роботу травної системи, сприяючи виведенню шкідливих речовин. А для гладкості вашій шкірі просто необхідна сірка, яка у великій кількості міститься в цибулі і часнику.

Їжте більше продуктів, що містять вітамін С, – апельсини, ківі, броколі, полуницю, чорницю і чорну смородину. Вживаючи в їжу ці овочі і фрукти, ви допомагаєте організму виробляти колаген, який зміцнює судини, що відповідають за живлення шкіри.

Якщо у вас суха і груба шкіра, яка виглядає втомленою, поліпшити її стан допоможуть овочі, багаті бета-каротином, наприклад, жовтий і червоний перець, темно-зелені листові овочі, заправлені лляною олією або лляними насінням.

Якщо шкіра свербить і лущиться, вживайте більше вітамінів групи В. Вони поліпшать циркуляцію крові, проблеми з якою часто і провокують свербіж. Вітаміни цієї групи знаходяться в таких продуктах, як яйця, горіхи, риба, сочевиця та інші зернові.

Якщо шкіра жирна, обмежте надходження в організм шкідливих жирів. Завершуйте прийом їжі не чаюванням з тортом або печивом, а шматочком свіжого житнього хліба з джемом.

Якщо вас турбують висипання на шкірі, боріться з прищами, використовуючи продукти, багаті селеном (тунець, хліб з висівками і т. д.). Для поліпшення ефекту почніть приймати аптечний вітамін Е.

І пам'ятайте, що яким би дорогим не був ваш крем, краще витратитися на те, що смачно і корисно. Ваша шкіра буде вдячна за це.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему