Поради

Як правильно приймати вітаміни

Як правильно приймати вітаміни

Хороше самопочуття багато в чому залежить від вітамінів. Завдяки цим елементам нормалізується обмін речовин, внутрішні органи починають працювати злагоджено, зміцнюється імунна система. Проте всі позитивні моменти в організмі будуть відбуватися тільки тоді, коли прийом вітамінів здійснюється правильно.

 

Часто можна зіткнутися із ситуацією, коли людина не розуміє причини свого поганого самопочуття, адже вона з особливою ретельністю стежить за наявністю в щоденному раціоні всіх необхідних мікроелементів, мінералів і вітамінів. Хіба таке можливо?

Річ у тому, що перед початком прийому вітамінів необхідно вивчити принципи їх взаємодії один з одним, а також проаналізувати, що необхідно робити, щоб вітаміни краще засвоювалися. Крім того, слід розуміти, що надлишок вітамінів і мінералів несе із собою шкоду точно так само, як і дефіцит корисних речовин.

Помилково вважається, що вітамін С здатний накопичуватися в організмі і провокує появу каменів у нирках. Насправді організм засвоює лише стільки вітаміну С, скільки йому необхідно в цей момент. Надлишок вітаміну С виводиться з організму із сечею. Разом з ним виходять фосфатні солі, що отруюють організм і є однією з причин старіння. Однак вітамін C являє собою бар'єр, через який організм не здатний засвоювати вітамін B6 і магній, внаслідок чого виникає крихкість кісток через великий вміст в організмі вітаміну D. Прийом цих вітамінів необхідно розділяти, бажано 4-6 годинами.

При надмірному накопиченні вітамінів F, E страждає печінка.

Плюси можна знайти в таких поєднаннях: для підвищення ефективності вітаміну слід вживати його разом із цинком, кальцієм, фосфором, вітамінами D, E, B. А ось вітамін C буде краще засвоюватися, якщо поєднувати його з кальцієм, мінеральними мікроелементами і магнієм.

Кількість вітамінів C, B різко знижується в організмі після вживання аспірину, а медикаменти, що допомагають боротися з безсонням, є перешкодою на шляху засвоєння вітамінів А, Е, В12. Вітаміни групи B будуть погано засвоюватися, якщо їх прийом поєднувати із сечогінними препаратами та антибіотиками.

Але, звичайно, про те, як правильно приймати вітаміни у вашому конкретному випадку, варто проконсультуватися з лікарем. Він зможе на основі огляду та аналізів виписати необхідні саме вам вітаміни в потрібному дозуванні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, імунітет
В тему